Amintiri roz cu echipa visinie

marți, 06 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Amintiri roz cu echipa visinie

"Trebuie sa recunosc ca pentru noi campionatul a trecut in acest sezon pe locul doi al prioritatilor, deoarece acum ne intereseaza in cel mai inalt grad finala Cupei Romaniei, pe care o vom juca la inceputul lunii mai. Avem o mare sansa de a juca la toamna in Cupa Cupelor, o competitie foarte importanta si nu trebuie sa o ratam, chiar daca vom ajunge acolo din postura de cistigatori ai Cupei Romaniei sau din cea de finalisti, in cazul in care Universitatea Bacau va cistiga si campionatul. Nu inseamna ca neglijam campionatul, dar aici este deja foarte clar ca bataliile cele mari se vor da in play-off. Pentru noi este absolut imperios sa terminam in primele opt locuri la finalul returului si apoi avem sansa de a urca pe podium in cazul in care in play-off vom avea rezultate bune". Acestea sint cuvintele antrenorului Nicu Roibescu, la finalul meciului pe care Penicilina l-a cistigat simbata cu 3-0 in fata celor de la Astral Sibiu. Nu va lasati, insa, indusi in eroare de ele!
Ati face o mare eroare daca ati crede ca in momentul de fata tehnicianul echipei iesene se preocupa numai de finala Cupei si a lasat balta campionatul. Si de acest lucru va veti putea convinge chiar astazi, cind fetele noastre vor primi pe teren propriu replica echipei campioane, Rapid Bucuresti. Departe de a considera acest meci unul ca oricare altul, fara importanta deosebita, sintem siguri ca Nicu Roibescu si antrenoarea secunda, Aurelia Ichim, au pregatit in mod special intilnirea cu campioana, pentru ca, nu-i asa, prestigiul si orgoliul unei echipe cu traditie ca Penicilina este mai presus de orice. Un succes in meciul de azi cu giulestencele nu numai ca ar consolida pozitia formatiei gazda in clasament, dar s-ar constitui intr-o reafirmare deplina a valorii sale, intr-o confirmare a faptului ca prezenta Penicilinei in finala Cupei Romaniei n-a fost un accident.
Evident, putini sint cei care nu-si aduc aminte faptul ca iesencele au ajuns in ultimul act al Cupei dupa o dubla mansa dramatica cu Rapid in semifinalele competitiei. Atunci bucurestencele s-au impus cu 3-1 pe propriul teren, fetele noastre au facut la fel acasa, iar Penicilina a avut in final cistig de cauza gratie punctaverajului superior. E clar pentru toata lumea ca Rapid, echipa ce beneficiaza de un lot foarte valoros si de serviciile antrenorului echipei nationale, Costinel Stan, vine la Iasi cu gindul marturisit al revansei. Asta cu atit mai mult cu cit jucatoarele din Grant n-au abandonat inca ideea cistigarii campionatului, chiar daca se afla in moment doar pe locul al treilea in clasament. In meciul din turul campionatului, jucat la Bucuresti, Rapid a invins cu 3-1 (pare un scor predestinat in intilnirile dintre cele doua formatii), dar dupa o partida foarte echilibrata, cum anticipam ca va fi si cea de astazi. De asemenea, se poate anticipa din nou un duel la virf intre vedetele celor doua echipe, Ruxandoiu si Corjeutan, duel care poate chiar decide soarta intilnirii. Cum, insa, Cezara a facut de fiecare data meciuri memorabile in meciurile impotriva echipelor antrenate de Costinel Stan (un admirator convins al jucatoarei iesene), mergem si azi pe mina ei si a Penicilinei. In fond, nu ne-ar deranja ca traditia sa se respecte si gazdele sa invinga cu 3-1… (Ion TEODOR)

Comentarii