Antrenorul ridica, antrenorul coboara

marți, 02 noiembrie 2004, 00:00
3 MIN
 Antrenorul ridica, antrenorul coboara

Cei care minimalizeaza rolul antrenorilor intr-o echipa de fotbal pot fi contrazisi si cu meciul Poli Iasi – FCM Bacau, in care inspiratia antrenorului gazdelor, Ionut Popa s-a dovedit a fi decisiva in economia partidei. Tehnicianul iesean si-a surprins omologul prin citeva mutari tactice care au generat superioritatea neta din primul sfert de ora al partidei, ce s-a dovedit a fi vital in deznodamintul intilnirii.
In fata clasicei linii de fund formata din 4 jucatori, Popa a urcat un stoper de meserie, Bernard, permitindu-i jucatorului utilizat de regula intr-un astfel de rol, Mitruc, sa avanseze si sa alunece spre dreapta, in coasta lui Bilba, sprijinit din stinga si de Cristea. Aerisind defensiva bacauana prin dispunerea mijlocasilor laterali foarte aproape de banda, Popa a creat astfel culoare spre poarta lui Bogdan, amenintata si perforata in startul meciului. Abia dupa aceasta perioada Popovici a realizat mutarea colegului sau de la cursurile FIF-PRO si, prin plasarea lui Isac aproape de Mitruc, a stopat din elanul gazdelor, care nu au stiut sa profite de multe faze in care evolutia lui Trofin facea ca duelurile din zona centrala sa se poarte trei contra trei: Mitruc, Bilba, Cristea, contra David, Goian, Isac.
Directia meciului s-a schimbat insa abia la pauza, cind Popovici a schimbat inspirat, pe linga mutarea post pe post Matei – Cursaru, bacauanul modificind sistemul prin introducerea lui Narcis Raducan, ce actiona in spatele virfului Tanasa, in locul unui fundas, ezitantul Ganea. Desi Popa a replicat imediat, retragindu-l pe Mitruc, jocul a curs in favoarea oaspetilor, iesenii pierzindu-si prospetimea cu fiecare minut ce trecea. Schimbarile gazdelor au mai improspatat atmosfera, Onofras si Croitoru aducind un plus de periculozitate ofensiva, respectiv, de stabilitate mediana. Intr-un final tensionat, tabela nu s-a mai schimbat, Poli reusind prima victorie a sezonului pe teren propriu. (Ovidiu MINEA)
PS: Pe linga indisponibilitatile deja cunoscute, a mai aparut o surpriza in lotul lui Poli: fundasul Adrian Ilie nu s-a mai prezentat la pregatiri si, nefiind nici de gasit, a fost scos din lot
Poli-catalog
Arcanu (6) – a inceput ezitant, gresind chiar si la degajari simple, insa a fost inspirat pe final, cind Bacaul i-a amenintat periculos poarta.
Tinel Petre (5) – a avut probleme serioase cu junele Gheorghiu.
Ir. Ionescu (5) – interventii ciudate, combinate cu altele de efect.
Onut (5) – a avut sansa atunci cind gafele sale nu au fost concretizate de atacantii adversi.
Toma (5) – nu s-a simtit in largul sau pe flancul sting, desi in prima repriza Matei a fost inexistent iar apoi, Cursaru nu i-a dat prea mari batai de cap..
R. Miclea (5) – travaliu, fara rezultate spectacuolase.
Bernard (7) – pe linga faptul ca a jucat foarte bine pe un post inedit, inchizator, stoperul lui Poli are si meritul de a fi marcat golul victoriei.
Cr. Ciubotariu (5) – nu si-a pus calitatile in slujba echipei, energicul Apostol neavind mari probleme in a-l anihila.
Mirtuc (5) – a inceput excelent, profitind si de faptul ca adversarii nu realiau ca inchizatorul de alta data avea un rol ofensiv, insa a revenit repede in mediocritate; in actul doi, odata cu schimbarea dispozitivului oaspetilor a jucat mult mai retras.
Cristea (4,5) – mult sub valoarea sa, desi marcajul lui Trofin era destul de larg.
Bilba (4) – nimic notabil.
Onofras (6) – a adus aminte iesenilor de… Onofras, tinarul de acum 5 ani ale carui curse semanau panica in defensivele adverse.
Fl. Croitoru (6) – exact si inspirat in putinele minute in care a jucat.
Cl. Ionescu a intrat in prelungiri. (OM)
Bilete pentru Poli – Dinamo
Biletele pentru restanta din etapa a III-a a diviziei A de fotbal, partida cu Dinamo Bucuresti, programata miine, de la ora 14,00 (si nu 15,00, cum se anuntase initial) pe stadionul Emil Alexandrescu, sint puse in vinzare incepind de astazi, cind vor fi distribuite intre orele 10 si 16, la casele de bilete ale arenei din Copou.
Si in dimineata partidei vor fi puse in vinzare tichete la meciul contra campioanei Romaniei, accesul pe stadion urmind a fi permis de la ora 11,00. Partida va fi arbitrata de o brigada condusa, la centru, de Sorin Corpodean, ajutat la linii de Aurel Onita si Octavian Sovre. Arbitru de rezerva va fi Sorin Burloiu, iar observatori, Sorin Satmari si Dan Dragos Craciun. Amanunte despre meci, in numarul de miine. (OM)

Comentarii