Aventura croata

miercuri, 22 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Aventura croata

Asa cum ne-a obisnuit de o buna bucata de vreme, Penicilina a devenit o prezenta constanta in cupele europene la volei. Din pacate, echipa lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim a avut mai mereu ghinion in ultimii ani la tragerea la sorti, fiind trimisa sa joace in zone dintre cele mai putin ospitaliere. Anul acesta, nesansa s-a manifestat altfel: Penicilina a fost repartizata sa joace la un turneu in Croatia, ceea ce nu e foarte rau, in schimb a nimerit adversare extrem de puternice si va fi dificil sa patrunda in faza superioara a Cupei Confederatiei Europene.
Echipa ieseana pleaca spre Croatia in aceasta dimineata, urmind sa ajunga la Zagreb in cursul dupa-amiezii de miine. Jocurile se vor disputa vineri, simbata si duminica, dupa cum urmeaza: vineri, de la ora 19,00, ora locala, in compania echipei gazda, Mladost Zagreb; simbata, de la ora 17.00, cu Proton Balakovo, din Rusia; in fine, duminica, de la 14.00, cu ucrainencele de la Galiceanka Ternopil. Toate meciurile turneului vor fi gazduite de Palatul Sporturilor din Zagreb, cu o capacitate e 1800 de locuri si cu o excelenta instalatie de iluminat, echivalenta cu cea a unei nocturne de stadion obisnuit.
Din lotul deplasat de Penicilina in Croatia nu face parte una dintre jucatoarele de baza ale sextetului iesean, Laura Dulcianu, care are in continuare probleme de sanatate. Ea a fost operata de reputatul medic bucurestean Filipescu (cel care a "reparat-o" cu doi ani in urma si pe Cezara Ruxandoiu) pentru o banala ciupitura de menisc, dar cu acel prilej i s-a descoperit si o neasteptata farimitare a osului rotulei. Medicii si-au facut datoria, indepartind cartilajul cu probleme, dar Laura trebuie sa mearga din nou la consult in aceasta saptamina, pentru a se observa daca situatia s-a imbunatatit si nu mai este necesara alta interventie chirurgicala. In aceste conditii, mai mult ca sigur revenirea lui Dulcianu pe teren se va amina pentru inceputul anului viitor.
Din pacate, Laura nu va fi in teren la ultimele meciuri, extrem de importante, pe care Penicilina le va disputa la revenirea din Croatia: cu Dinamo, acasa, in campionat si dubla mansa cu Rapid, din semifinalele Cupei Romaniei. Nicu Roibescu a declarat ca cel mai mult isi doreste ca in deplasarea de la Zagreb echipa sa sa aiba o comportare meritorie, iar oboseala si stresul sa nu-si puna prea mult amprenta pe evolutia jucatoarelor sale. "Nu stiu prea multe despre adversarele noastre din Croatia, dar faptul ca reprezinta trei puternice scoli de volei europene, croata, rusa si ucraineana, ne da de inteles ca vom avea un turneu foarte dificil. Speram sa nu ne facem de ris si sa ne intoarcem acasa cu fruntea sus", a spus Nicu Roibescu. (Ion TEODOR)

Comentarii