Batalie la nivel inalt

sâmbătă, 07 martie 1998, 00:00
3 MIN
 Batalie la nivel inalt

S-au sfirsit si perioadele de repaus ale campionatului diviziei A de baschet masculin, generate de "aventurile" lotul national. De astazi si pina pe 31 mai, jucatorii au posibilitatea sa arate ce pot, in timp ce spectatorii vor sta cu sufletul la gura in asteptarea verdictelor. La Iasi, amatorii de baschet au din nou posibilitatea sa asiste la un derby al etapei, gratie prestatiei de exceptie a echipei lor de suflet. Si cind te viziteaza Dinamo, campioana en-titre, care iti sufla in ceafa in clasament, vrei sa dai totul din tine, mai ales ca ultima data ai reusit sa te impui.
In tabara bucuresteana apele sint tulburi. Fostul antrenor principal, Vasile Popa, si-a luat un prelung concediu de odihna, dupa ce a intrat in conflict cu directorul tehnic George Chiraleu, echipa raminind pe mina ultimului. Mai mult, in ultimele zile, un scandal iscat pe seama pivotului Ailenei (fara contract la federatie) a creat o si mai mare tensiune. In cursul saptaminii trecute, campionii au intilnit intr-o "dubla" pe omologii lor bulgari, echipa Cernomoret Varna, pe care au reusit sa-i invinga de fiecare data (75-70 si 84-81). Virgil Carutasu si-a reluat locul in formatie, dupa ce el a lipsit de la convocarea nationalei (avind mina imobilizata de un bandaj ghipsat), dar cel mai in forma s-a dovedit veteranul Alexandru Vinereanu. Alaturi de cei doi, pentru intilnirea de astazi, Dinamo mizeaza pe urmatorii jucatori: Simic, Ivanov, Vojinovic, Caraiani, Puicu, Constantinescu, R. Popa si Abramescu.
Iesenii aproape ca nu concep sa nu reediteze succesul din toamna, mai ales ca echipa se afla intr-o evidenta crestere de forma. Dupa ce s-a impus in puternicul turneu amical de la Cluj, Politehnica Moldrom vrea sa-si continue parcursul de exceptie din grupa valorica 1-8, cind au cedat doar la Sibiu, in fata liderului. Antrenamentele au continuat in cursul saptaminii sub comanda antrenorului principal, Dragan Petricevic care spera la un rezultat favorabil: "Este greu de dat un pronostic, dar sper sa confirmam rezultatele bune obtinute pina acum. Atmosfera este foarte buna, si cu multa ambitie vrem sa aducem satisfactie publicului care s-a odihnit destul de mult in aceasta perioada de intrerupere a campionatului." Din fericire, nu se inregistreaza probleme de sanatate mari, doar Mitica Anghel fiind menajat in urma unor probleme lombare, el urmind sa aiba multa treaba astazi in infruntarea cu vechea lui cunostinta, Vinereanu. Lotul cu care tehnicenii D. Petricevic si P. Magurean vor aborda partida este acelasi: Zetu, Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Savin.
In premiera, in pauza jocului, sponsorul Moldrom pune la "bataie" un milion de lei pentru un spectator care (din doua incercari) se va dovedi inspirat in aruncari de la centrul terenului. Cei trei protagonisti vor fi alesi din tribune, dupa ce vor reusi sa "recupereze" o minge de tenis de cimp aruncata la intimplare.
Partida va fi condusa din teren de cuplul M. Marinescu (Bucuresti) – D. Rosca (Oradea), si supervizata de comisarul FRB M. Aldea (Ploiesti). (Lucian MINUT)

Comentarii