Blocaj la esalonul de elita

duminică, 18 martie 2012, 22:57
2 MIN
 Blocaj la esalonul de elita

 

Nici cel mai prapastios suporter al voleiului feminin iesean nu si-ar fi putut imagina ca dupa primele doua partide sustinute  pe teren propriu, in runda de meciuri decisiva pentru evitarea retrogradarii, Argesul va avea doua victorii la activ. Si ca visul raminerii in primul esalon, cu o formatie rodata intr-un sezon de proba, este pe cale de destramare. Fiindca, la ceea ce s-a vazut vineri si simbata la sala din Tudor, este greu de crezut ca Iasul va obtine doua victorii in sala din Pitesti. Reamintim, in primul meci Penicilina a pierdut cu 2-3, dupa ce a condus cu 2-0 la seturi, 11-7 in setul III si    14-10 la tie-break! Un accident, se intimpla si din astea in volei. Nu-i nimic, cistigam meciul al doilea si ne batem la Pitesti pentru victorie.

Numai ca in meciul de simbata, Penicilina a evoluat cit se poate de slab. Nu i-a iesit nimic in primele doua seturi, iar majoritatea punctelor iesene au fost, de fapt, greseli ale adversarelor. Antrenorul argesean Mircea Dudas a citit bine jocul iesencelor, bazat pe inspiratia Tatianei Popa si pe actiunile din linia a doua ale Cristinei Lungu. Servita de o excelenta ridicatoare, Gabriela Nita, Adriana Vilcu si-a facut de cap, cu loviturile de stinga naprasnice, peste si prin blocajul iesean. Anca Nicolau-Pasca, buna cunoscatoare a fostelor ei coechipiere, a avut din nou o evolutie peste medie, iar Andrada Rogojan a avut o serie incredibila de 11 servicii consecutive. Argesul conducea cu 2-0 dupa doua seturi in care nu s-a pus problema invingatoarei.

Catalin Stirbu a citit jocul oaspetelor, de-abia in setul al treilea, cistigat cu 25-17, blocajele reusite fiind secretul multor actiuni reusite, dovedindu-se, totodata ca la fileu Ana Ursachi si Daniela Popovici sint mult mai eficiente decit Alina Melinte si Mihaela Ionescu. In fine, spectatorii visau la un meci in oglinda, de la 0-2 la 3-2, bineinteles, fara emotiile din tie-break-ul precedent. Penicilina era pe val, iar valul s-a spart dupa ce o pana la instalatia de iluminat a intrerupt meciul pentru 15 minute. Nu aceasta a fost cauza esecului, pentru ca Iasul s-a tinut in urma oaspetelor aproape tot timpul, a egalat de doua ori (la 19 si 21), dar a pierdut ultimele patru puncte. Valoarea de moment a adversarelor si uzura psihica a gazdelor si-a spus pe deplin cuvintul. La Penicilina au evoluat Mihaela Stinga, Tatiana Popa, Cristina Lungu, Ana Ursachi, Andra Stresina, Daniela Popovici, Diana Studineanu (libero), apoi Alina Melinte, Magda Siminiceanu (nu libero!), Lidia Timofte, Simona Mocanu, Mihaela Ionescu.

Urmatoarele partide vor avea loc vineri si simbata la Pitesti. In cealalta intilnire, s-a inregistrat o surpriza la Cluj, CSM Sibiu invingind Universitatea locala cu 3-2 (25, -22, 21, -22, 17) si egalind scorul la partide (1-1). In semifinalele play-off, dupa Stiinta Bacau s-au mai calificat Dinamo si CSM Ecorec Bucuresti, dupa rezultatele din partida a doua: Unic Piatra Neamt – Dinamo 0-3 (-22, -14, -23) si Medicina Tirgu Mures – CSM 1-3 (20, -9, -8, -14). Mai ramin de disputat partidele dintre Tomis Constanta si SCMU Craiova.

Comentarii