Care ne este valoarea?

vineri, 21 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Care ne este valoarea?

Devenit peste noapte unul dintre sporturile la moda in Iasi, rugbiul va sustine astazi cel mai important examen al sezonului. Incepind cu ora 10, Politehnica Nena va intilni una dintre fruntasele Diviziei Nationale. Desi nu are forta de joc a Stelei sau a lui Dinamo, Universitatea Remin Baia-Mare se situeaza pe un merituos loc 4. De regula, baimarenii cistiga acasa si pierd in deplasare. Infringerile de pe teren propriu suferite in fata formatiilor care lupta pentru titlu au fost compensate de victorii la ultimele clasate, astfel ca, cu un raport victorii-infringeri echilibrat, baimarenii pot spera chiar la un loc pe podium. Principalul lor obiectiv il reprezinta insa Cupa Federatiei, numele adversarului din "sferturi" permitindu-le sa viseze frumos. De cealalta parte, Politehnica Nena nu s-a dus in excursie la Cluj, faptul ca moldovenii au plecat inca de joi dimineata spunind multe despre modul in care acestia vor aborda intilnirea. Antrenorul Costel Verives nu-si ascunde intentiile, spunind ca echipa pe care o pregateste va trage la victorie: "Baietii sint mobilizati si foarte bine motivati. Echipa din Baia-Mare este mai matura, dar consider ca avem sansa noastra. Vom juca la mina, linia de treisferturi fiind atuul nostru." Alaturi de jucatori se afla si Petru Vieru, acesta anticipind un meci pe viata si pe moarte. "Toate echipele ramase in cursa vor sa ia cupa", afirma managerul firmei Nena. In conditiile in care lupta pentru titlu este o afacere intre Steaua si Dinamo, iar de retrogradat nu retrogradeaza nimeni, interesul pentru competitia k.o. este firesc. Ajunsi in aceasta faza a competitiei dupa ce au trecut de Rulmentul Birlad (locul 8 in prima divizie) si CSM Eldoforest Suceava, jucatorii ieseni vor incerca astazi sa confirme saltul valoric facut. Vom vedea cu acest prilej cit de mare este diferenta dintre cele doua esaloane. Cert este ca daca jocul iesenilor va merge si, foarte important, "dreptul" lui Hordila nu va gresi, atunci partida se joaca. Daca studentii vor fi insa marcati de importanta jocului, sansele se reduc considerabil. Ei au o sansa si trebuie sa creada in ea, din primul si pina in ultimul minut de joc.
"XV"-le de start al Politehnicii Nena ar putea arata astfel: Colta, Formagiu, Enachi, Budisteanu, Grigoriu, Cojocaru, Ciubotaru, Matievschi, Nazarie, Cazacu, Saramet, Manole, Cuzic, Luca si Hordila.
Tabloul sferturilor de finala mai cuprinde urmatoarele meciuri: Arpechim Pitesti – Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj – CSM Kirschbaum Sibiu si Steaua Bucuresti – Farul Constanta. (Daniel SIMION)

Comentarii