Ce mai fura romanii?

marți, 04 ianuarie 2011, 22:58
3 MIN
 Ce mai fura romanii?

Mai multe biciclete de concurs ale campionului mondial de paraciclism Eduard Novak au fost furate, sportivul oferind recompensa celor care pot pune la dispozitie informatii pentru prinderea hotilor. Eduard Novak a declarat,ieri, pentru AGERPRES, ca a descoperit furtul luni dimineata, cind a vazut ca magazia echipei pentru care concureaza a fost sparta, iar de aici lipseau sase biciclete si mai multe piese.  Cea mai mare pierdere o reprezinta bicicleta cu care Novak a cistigat, in anul 2009, Campionatul Mondial de paraciclism pe sosea din Italia, dar si mai multe roti de contratimp folosite la aceeasi competitie. Eduard Novak spune ca, din cele sase biciclete, trei sint de pista, iar in Romania se pot folosi destul de putin, intrucit nu exista sali speciale pentru acestea. Valoarea pagubei se ridica la aproximativ 20 de mii de euro.
Sportivul este de parere ca acest furt il vizeaza, intrucit din magazie s-au furat doar bicicletele care aveau o valoare sentimentala pentru el si cu care urma sa concureze la competitiile viitoare. ”Acest furt a fost indreptat catre mine. S-a luat tot ceea ce era al meu si cred ca a fost cineva care a vrut sa ma impiedice sa concurez la competitiile viitoare. Cu bicicleta de concurs cu care am cistigat Campionatul Mondial in 2009 urma sa concurez, in luna martie, la Campionatul mondial de paraciclism pe pista, din Italia”, a afirmat Eduard Novak.
Sportivul harghitean ofera 3.000 de euro recompensa celor care detin informatii care sa duca la prinderea hotilor. El a dat asigurari ca va merge la Campionatul Mondial din Italia, chiar daca bicicletele nu-i vor fi gasite, pentru ca este primul obiectiv al acestui an si se pregateste deja pentru el.
Furtul nu a fost facut public, luni, de Biroul de Presa al IPJ Harghita, care a confirmat, totusi, ca se desfasoara cercetari in acest sens.
Purtatorul de cuvint al Politiei harghitene, Gheorghe Filip, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, ca in acel spatiu s-a intrat cu chei potrivite intrucit nu exista urme de fortare. Oamenii legii au deja un cerc de suspecti si se fac cercetari pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului.
Eduard Novak a inceput sportul de performanta pe cind era copil si a ales, la fel ca multi dintre harghiteni, patinajul viteza. El a fost, mai multi ani la rind, campion national de juniori la patinaj viteza si era una dintre marile sperante ale Romaniei in acest sport, visul lui fiind acela de a ajunge la Jocurile Olimpice.
Cind avea 20 de ani, tinarul patinator a suferit un grav accident rutier, in timp ce se indrepta catre Italia, unde trebuia sa participe la un concurs international. In urma tragicului eveniment, Eduard Novak si-a pierdut laba piciorului drept si cariera sa sportiva parea compromisa.
Dupa ce i-a fost pusa o proteza speciala la picior, Eduard a cautat ani la rindul sportul care sa i se potriveasca. in final, fostul patinator s-a oprit la ciclism, domeniu in care a cistigat zeci de competitii specifice, interne si internationale.
Eduard Novak a adus Romaniei si o medalie de argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing, din 2008. (AGERPRES)

Comentarii