Cine intra cu Vasluiul?

luni, 15 martie 2010, 21:49
3 MIN
 Cine intra cu Vasluiul?

Politehnica Iasi va intra in aceasta seara in cantonamentul premergator partidei cu FC Vaslui, din etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal. Componenta lotului de 18 jucatori cu care va fi abordata intilnirea de joi depinde in primul rind de avizul medicilor in ceea ce-i priveste pe Valentin Badea si Cristi Constantin. Badea, care a fost inlocuit in minutul 16 al meciului cu Unirea Alba Iulia, din etapa a XX-a, acuza inca dureri la genunchi, insa, din fericire, lovitura primita in partida cu ardelenii nu i-a cauzat acestuia decit o contuzie foarte puternica, nu si alte probleme care necesita tratament indelungat sau vreo interventie chirurgicala. Drept urmare, oficialii ieseni spera intr-o recuperare a atacantului care s-a afirmat la FC Vaslui. Optimismul se dilueaza atunci cind vine vorba de Cristi Constantin, care ar putea risca o recidiva a leziunii musculare pe care a suferit-o, in cazul in care forteaza reintrarea. Daca in cazurile amintite se poate pune eticheta incertitudinii, in ceea ce-i priveste pe Lucian Munteanu si Ciprian Milea lucrurile sint clare, cei doi nefiind apti de joc. Munteanu este recuperat din punct de vedere medical, dupa interventia artroscopica suferita la genunchi, capitanul de echipa obisnuit al Politehnicii avind insa nevoie de minimum doua saptamini de antrenamente specifice, pentru recuperarea deficitului de pregatire fizica. In ceea ce-l priveste pe Milea, desi acesta sustinea ca ar putea reveni pe gazon prin etapa a sasea a returului, oficialii ieseni i-au recomandat sa nu forteze. Cu toate ca recuperarea mijlocasului decurge bine, sefii clubului sustin ca o eventuala reintrare mai devreme de luna mai ar fi riscanta pentru inchizatorul care a suferit anul trecut o operatie delicata la genunchi. Alte absente sigure in partida de joi sint cele ale lui Straut si Mihajlov, ambii suspendati, lucru care face ca principala preocupare a antrenorului Petre Grigoras sa fie legata de alcatuirea unui compartiment defensiv care sa poata sa faca fata periculosilor jucatori ofensivi ai "galben-verzilor". Tehnicianul studiaza mai multe variante de incropire a unei linii de aparare, problemele cele mai mari fiind ridicate de postul de fundas dreapta, post ce era acoperit de cei doi jucatori suspendati. De aceea, acum se cauta o solutie de improvizatie, printre variantele luate in calcul fiind si reprofilarea lui Birladeanu. Cert este doar ca Adrian Ilie, care a fost rezerva etapa trecuta, la Ploiesti, va fi titular in linia de fund, alaturi de Straton si Costache, numele celui de-al patrulea aparator care va juca joi urmind a fi stabilit zilele urmatoare.

Altfel, astazi se va stabili daca fundasul Salif Nogo va semna cu Politehnica Iasi, jucatorul din Burkina Faso , ce este liber de contract dupa despartirea de Jiul Petrosani, antrenindu-se, incepind de duminica, in Copou. Sefii Iasului considera exagerate pretentiile fotbalistului care ar putea sa joace abia peste minimum doua saptamini, timp in care are nevoie de recupeare a deficitului de pregatire fizica, ultima etapa a tratativelor financiare urmind sa aiba loc azi.

 

Din nou, Hategan in Copou

Meciul Politehnica Iasi – FC Vaslui, din cadrul etapei a XXII-a a Ligii I va fi condus de Ovidiu Hategan. Este pentru a doua oara in acest retur cind aradeanul fluiera in Copou, el conducind si meciul din prima etapa a sezonului de primavara dintre Politehnica Iasi si Rapid. Hategan va fi ajutat la linii de Eduard Dumitrescu si Octavian Sovre, observatori fiind Ioan Silviu Veronel si Pavel Peniu. Derbiul bucurestean dintre Dinamo si Steaua va fi condus de Alexandru Tudor. Iata si ceilalti arbitri ai partidelor de miercuri si joi: Pandurii – Ceahlaul (Cristian Balaj), Gloria Bistrita – Craiova (Teodor Craciunescu), Gaz Metan – CFR Cluj (Robert Dumitru), FC Timisoara – Unirea Alba Iulia (Georgian Ionescu), Unirea Urziceni – Otelul Galati (Radu Petrescu) si Rapid – Astra Ploiesti (Sebastian Coltescu).

Comentarii