Clubul da, Lita ba!

miercuri, 06 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Clubul da, Lita ba!

Sedinta de ieri a Consiliului de Administratie al FCM Poli Iasi (teoretic, ultima din acest an) nu a adus nimic spectaculos, in ciuda asteptarilor. Principalul subiect a fost situatia colaborarii cu antrenorul Ion Dumitru, presedintele CA, Romeo Olteanu spunind ca, dupa mai multe ezitari ale lui Lita, acesta si-a dat acceptul de principiu de a continua treaba inceputa in Copou. Continuarea telenovelei "Uite Lita, nu e Lita" a fost relatata de Romeo Olteanu: "Am discutat cu domnul Dumitru, atit eu cit si domnul Lupulescu. Mi-a spus ca este de acord sa fie antrenorul echipei pentru inca doi ani si jumatate, obiectivele fiind atingerea baremului si repromovarea in B dupa numai un an. Prima de instalare solicitata de antrenor va fi de 500 $ si va fi incasata dupa primele 4 meciuri din retur daca Poli le va cistiga pe toate, lucru ce mai poate fi negociat. Cind echipa va atinge baremul de 27 de puncte, Dumitru va mai primi 2000 $. Bineinteles, daca ipotetica mentinere in esalonul doi in acest va fi realizata, prima antrenorului se va mari considerabil. Oricum, am stabilit sa ne intilnim pina la sfirsitul anului, pentru a parafa contractul, ca sa nu ne mai trezim pe 10 ianuarie ca nu avem antrenor". Lovitura de maciuca a venit in urma unei convorbiri purtate de "Monitorul" cu Lita Dumitru, acesta avind ieri seara o pozitie cu 180 de grade schimbata fata de cea anuntata de presedintele CA. "Am spus clar ca fara prima de instalare nu mai vin la Iasi. Eu am inteles ca cei 2000 $ promisi sint prima de instalare, desi eu solicitasem 3000. Daca nu primesc bani la instalare, imi pare rau, dar nu ma intorc la Poli" a spus Lita, accentuind nebuloasa bancii tehnice din Copou.
La sfirsitul sedintei, Romeo Olteanu s-a referit la problemele privind lotul de jucatori: "Pentru ca a refuzat sa semneze contract cu clubul, Paduret a fost suspendat. Am stabilit cu domnul Dumitru sa organizam, intre 10 si 15 ianuarie, o intensa selectie cu jucatorii de la toate echipele din judet. Fotbalistii care vor merge in cantonamentul de la sfirsitul lunii ianuarie, cel mai probabil la Tirgu Neamt, urmeaza a fi anuntati dupa aceasta actiune". Un aspect neclar este cel legat de colaborarea cu divizionara C, CFR Citadin. "Domnul Fotea nu a putut sa vina la sedinta pentru a ne lamuri cum de au plecat anul trecut trei juniori la Citadin, ara ca Poli sa nu stie nimic. Pina in februarie putem solicita cite 2500 $ pe fiecare dintre ei, in urma unor memorii la FRF. In plus, nu stiu cine le-a dat voie lui Murgu, Basascu si Acatrinei sa se pregateasca cu Citadinul".
Un alt capitol discutat a fost legat de activitatea Centrului de Copii si Juniori. Din nou s-au luat aceleasi decizii ca si in urma cu un an, lucruri nepuse nici pina acum in practica: incheierea unor contracte care sa prevada acordarea unei prime de 3% antrenorilor care au contribuit la cresterea unor jucatori ce vor fi vinduti de Poli, stabilirea unei prime fixe pentru antrenorii care furnizeaza jucatori la echipa mare, raminerea a 6 tehnicieni la Centru (Romila, Danila, Moldovan, Cananau, Toiu si Kereszy), Nicu Ursache urmind a fi pensionat iar, Nucu Antohi transferat la "Noua Generatie", s.a.
Asadar, ieri, in Copou, ca si in alte ocazii, in loc de raspunsuri au aparut mai multe intrebari! (Ovidiu MINEA)

Comentarii