Cosmar pe litoral pentru copiii de la Poli

sâmbătă, 30 ianuarie 1999, 00:00
2 MIN
 Cosmar pe litoral pentru copiii de la Poli

Daca la categoria de virsta a copiilor nascuti in 1987 turneul final al Cupei Sperantelor – Memorialul Gheorghe Ola s-a disputat la Iasi, la grupa copiilor nascuti in 1986 competitia s-a disputat la Constanta. Plecata sa-si apere titlul cucerit anul trecut la Iasi, grupa de copii de la FCM Poli Iasi antrenata de Nucu Antohi nu a reusit decit o clasare pe locurile 7-8.
Despre ceea ce s-a intimplat pe Litoral i-am solicitat citeva amanunte tehnicianului amintit: "Am avut ghinion la tragerea la sorti cind am cazut in grupa, alaturi de echipele particulare Sirbianca Giuchici si Juventus Bistrita cu Farul, clubul oragnizator. Fata de anul trecut s-a schimbat sistemul competitional si nu s-a mai jucat in crucis locurile 1 cu 2 dupa grupele preliminare asa ca, dupa ce am pierdut in primul meci cu Farul, 2-4, nu am mai avut nici o sansa sa ne luptam pentru medalii asa cum ne propusesem. Intr-o atmosfera total ostila moldovenilor in general si intr-o sala cu tartan pe jos am invins pe Juventus cu 4-1 si pe Sirbianca cu 11-1. Am jucat apoi cu Dinamo intr-un meci care ne putea asigura calificarea in finala pentru locurile 5-6. Dupa ce am condus, am pierdut insa, cu 3-1, primele doua goluri ale bucurestenilor cazind ca urmare a doua lovituri de pedeapsa dintre care cel putin una inventata de arbitrul Daniel Corcescu, lucru ce se poate vedea si pe inregistrarea video pe care o avem la dispozitie. Ghinioanele nu s-au oprit aici, la hotelul Parc, acolo unde am stat dupa ce nu ni s-a asigurat cazarea, asa cum ni se promisese, fiind sparta o camera, trei copii raminind fara nici un lucru.
La nivelul echipei s-au remarcat Sebi Such care a marcat 9 goluri si Bogdan Stiubei (6 goluri) precum si portarul Bogdan Costas".
Aceeasi parere referitor la atmosfera ostila ne-a fost impartasita si de presedintele Comitetului de Parinti ai grupei, Paul Costas, antrenorul de portari a echipei mari, care i-a insotit pe copii la Constanta: "Nu sint suparat ca nu am cistigat ci de modul in care am pierdut precum si de faptul ca nu stiam ce sa le raspund unor copii nevinovati care ma intrebau de ce sint furati, scuipati si injurati".
Competitia a fost cistigata de Foresta Falticeni care, dupa ce a invins Farul in semifinale, a trecut in finala de CSM Resita. Constantenii i-au intrecut in finala mica pe aradenii de la UTA iar Dinamo s-a clasat pe locul 5 dupa o victorie in fata lui FC Brasov. (Ovidiu MINEA)

Comentarii