Cu sufletul la gura

marți, 26 august 2008, 20:48
3 MIN
 Cu sufletul la gura

Starea de incordare existenta la Politehnica Iasi continua sa se simta. Ieri, antrenorul echipei, Ionut Popa, a declarat ca lucreaza in continuare la moralul jucatorilor sai: "Parca nu erau suficiente problemele existente. Acum, trebuie sa lucrez si pentru a trece peste episodul de simbata, care i-a marcat pe jucatori. Starea asta de incertitudine referitoare la meciul cu Farul ne incurca si mai mult".

In mod normal, un raspuns vizavi de partida Poli – Farul va fi aflat astazi dupa amiaza, cind Comisia de Disciplina din cadrul Federatiei Romane de Fotbal va lua o hotarire pe marginea subiectului amintit. Presedintele Politehnicii, Sorin Boca, si-a exprimat ieri speranta ca decizia comisiei va fi favorabila Iasului si a facut un apel la fair-play din partea Farului: "Nume autorizate din fotbalul romanesc au considerat just demersul nostru, asa ca sintem optimisti in privinta luarii unei decizii de reprogramare a partidei. Mai ramine si ca Farul sa dea dovada de fair-play si sa accepte ca soarta meciului sa se decida pe teren si nu la masa verde. Asta presupune sa nu mai fie facut alte apeluri, care sa prelungeasca inutil acest caz care, din punctul nostru de vedere, e limpede: oficialii jocului au gresit si partida trebuie sa se joace".

Cu ochii la comisii, iesenii pregatesc intilnirea cu CFR Cluj, de vineri, din etapa a sasea a Ligii I. Ieri, Popa a decis sa programeze doua antrenamente, plecarea spre Ardeal urmind a fi efectuata joi. In seara zilei dinaintea meciului, Poli intentioneaza sa efectueze o sedinta de pregatire in Cluj, revenirea spre casa urmind a se face imediat dupa partida, care va incepe la ora 21:45. Desi e constienta ca CFR e favorita, Poli spera la o surpriza in curtea campioanei. "E clar ca gazdele au prima sansa, valoarea echipei campioane nemaitrebuind a fi amintita, chiar daca nu a pornit prea grozav in acest sezon. In situatia noastra insa, nu ne permitem sa privim nici un meci ca dinainte pierdut. Trebuie sa ne agatam de orice sansa pentru a nu mai avea cifra 0 la punctele din clasament" a spus Boca.

Nici la CFR apele nu sint prea linistite, fanii contestindu-l pe antrenorul care a adus primul titlu din istoria clubului, Ioan Andone. Exista chiar zvonuri care afirma ca o eventuala ratare a victoriei in fata Politehnicii ar duce la demiterea fostului international.

 

Cadú : "Trebuie sa cistigam cu Iasul!"

Ricardo Cadú, capitanul echipei de fotbal CFR Cluj, a recunoscut ca formatia sa trece printr-o perioada mai grea, dar considera ca e un lucru normal. ”Toate echipele au perioade grele si acum se pare ca e rindul nostru. Trebuie sa cistigam impotriva Iasului si sa ne revenim. Daca ne amintim, si anul trecut am avut o perioada mai putin fericita, dar ne-am revenit pina la urma si am cistigat campionatul’‘, a declarat fundasul portughez, citat de site-ul oficial al echipei ardelene. Cadú, care a marcat golul formatiei sale la Vaslui, in esecul din etapa a cincea (1-2), considera ca ”echipa a jucat slab, dar totusi mai bine decit pe teren propriu in meciul cu Universitatea Craiova, din runda precedenta. Asa se intimpla in fotbal. Sintem oameni, nu roboti, si nu putem fi mereu in forma”.
Cadú precizeaza ca atmosfera e in continuare buna, iar jucatorii au un moral bun. ”Cel mai important lucru e sa reusim sa fim increzatori ca ne vom reveni cit mai repede. De obicei, dupa rezultate negative, e greu sa pastrezi o atmosfera buna, dar formam un grup foarte bun, foarte unit si asta conteaza enorm in vederea meciurilor urmatoare”, a mai spus lusitanul.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii