Cupa "Moldrom" a ramas, din nou, la Iasi

duminică, 29 august 1999, 23:00
3 MIN
 Cupa "Moldrom" a ramas, din nou, la Iasi

Poli Moldrom: Sestopal 4, Scutelnic 12, Moscalu 12, Murgoci 11 (1×3), Burlacu 28 (1X3). Au mai jucat: Popa 10 (1×3), Mirisevschi 3, Nanescu 7 (1X3), Vrinceanu 2, Gheorghiu 3 (1×3) si Vrabie 2.
CSU Galtour: Tiron, Doba 26 (5X3), Vasilescu 8 (2X3), Trifan, Luca 4. Au mai jucat: Caragea 6, Morosanu 2, Szilaghi 8, Pirko, Peptanaru 8.
"Avind in vedere ca ne vom intilni cu ei in campionat, am invitat Galatiul pentru a vedea ce echipa au." – declara la finalul partidei prof. Dan Pavelescu, antrenorul principal al iesenilor. Concluzia in acest moment este cea care deriva din rezultatul final, chiar daca echipa de pe malul Dunarii, foarte tinara, poate cistiga in omogenitate in scurt timp. Ultima partida a turneului a semanat mai mult cu o corida in care taurul (CSU Galtour) a avut un singur corn (Doba). Toreadorii ieseni, afisind o dezinvoltura si o pofta de joc deosebita, au facut din interceptii si contraatac doua arme cu care au taiat orice replica a oaspetilor. Fazele spectacol reusite de Scutelnic, Moscalu, Murgoci, Burlacu si ceilalti a dus tabela la diferente foarte consistente, gen 64-26 in min. 23. Nici intrarea rezervelor n-a redus dinamicitatea unui joc in care Burlacu s-a intrecut pe sine sub panoul advers.
CSU Romradiatoare Brasov – Floare Bender 85-76 (36-33)
Desi era cotata ca favorita, campioana Republicii Moldova a cedat in fata unei echipe harnice, care s-a batut pentru victorie si implicit pentru ocuparea locului secund la acest turneu. Obisnuiti cu victoriile, moldovenii au avut din nou nemultumiri vizavi de arbitraj.
Marcatori: Toyin 26 (1×3), Daian 26, Lazarescu 14 (3X3), Calancea 8 (1X3), Horopciuc 5, Gavrila 4, Gaman 2 (Romradiatoare) / Jidkov 16 (2×3), Doros 12 (1X3), Nesmianov 9, Andrus 9 (3X3), Iusumbeli 8, Lobanov 6 (1X3), Kuceras 5 (1X3), Tignireadno 4, Sorocean 4, Iglin 2, Kolesnikov 1 (Floare).
Pentru a patra oara consecutiv de editia inaugurala, Politehnica Moldrom si-a adjudecat trofeul pus in joc. In afara cupei pe care a primit-o Costel Moscalu, in calitate de capitan al echipei, organizatorii au mai oferit inca trei trofee: Catalin Burlacu (cosgeterul competitiei), Sasa Scutelnic (cel mai tehnic jucator) si Nicu Peptanaru (CSU Galtour, 16 ani – pentru cel mai tinar jucator). "Organizatoric cred ca am reusit sa onoram acest turneu. Calitativ el s-a ridicat in unele momente la un bun nivel. In ceea ce priveste jocul echipei, au fost fost lucruri bune, dar mai sint si nemultumiri. Dac ar fi sa fac remarcari l-as trece aici pe Burlacu, pentru cum a tratat faza de atac. Pina pe 9 septembrie, cind incepe noul sezon, mai avem citeva lucruri de pus la punct, motiv pentru care-i asteptam la echipa si pe cei doi internationali de juniori, Dornescu si Moscalu." – a spus prof. D. Pavelescu. Daca Costel Palii a acuzat o intindere din chiar prima zi a turneului, nici iesenii nu l-au putut utiliza pe Mitica Anghel, dupa ce acesta a fost calcat pe picior la meciul de vineri si risca sa-si piarda o unghie de la picior. Relatiile foarte bune existente de citiva ani intre echipele din Iasi si Bender vor fi mentinute in continuare, moldovenii invitind Politehnica Moldrom la un turneu care va avea loc in perioada 16-18 septembrie pe malul Nistrului. Statutul de voluntar la echipa al prof. Dan Pavelescu a luat sfirsit de simbata. Desi intentiona sa-si mentina calitatea de observator (in prima divizie feminina) si, in acelasi timp, de antrenor la Poli Moldrom, el a fost somat de conducerea federatiei sa-si exprime clar pozitia. Astfel, dupa discutii cu sponsorii si proprii jucatori, Dan Pavelescu s-a decis sa intrerupa pentru un an activitatea de observator. "Mi-am gasit carnetul de antrenor dupa ce opt ani de zile n-am avut nevoie de el." – a declarat noul antrenor principal al Politehnicii Moldrom. (Lucian MINUT)

Comentarii