Dubla ieseana pe semicerc

miercuri, 21 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Dubla ieseana pe semicerc

Pentru ca nu au avut unde sa dispute prima etapa a returului, handbalistii de la Politehnica Iasi si-au aminat pentru astazi debutul pe teren propriu in esalonul secund de handbal masculin. Programata de la ora 16.00, partida cu Petrom Sf. Gheorghe se anunta ca un moment propice pentru studenti sa revina in partea superioara a clasamentului, intr-o serie in care, dupa ce retrogradarea s-a rezolvat inainte de prima etapa (prin retragerea echipelor Tractorul Brasov si Vicor Focsani), promovarea aproape ca nu mai poate fi pusa in discutie avind in vedere avansul luat de Uztel Ploiesti. Desi si-au propus patru victorii in primele patru etape din retur, elevii antrenati de Iulian Hatura si Nelu Zepciuc s-au vazut incurcati simbata la Vaslui, intr-o partida in care lipsa de jocuri amicale si de omogenitate s-a vazut. Pretendenta la promovare la inceputul sezonului, echipa din Sf. Gheorghe s-a stins relativ repede si a ajuns pina in ipostaza in care, etapa trecuta, a cedat chiar pe teren propriu in fata echipei din Medgidia, "lanterna" grupei pina in acel moment. Asa ca este de asteptat ca studentii sa-si impuna punctul de vedere si sa debuteze cu victorie intr-o serie de trei partide consecutive pe teren propriu. Gazdele s-au pregatit pentru acest joc la sala Gradinari (asa cum au facut-o aproape permanent in ultima perioada) si nu prezinta indisponibilitati. Doar interul Florin Dimofte inca mai resimte urmarile unei viroze, care nu l-a impiedicat insa simbata, la Vaslui, sa bage gazdele in sperieti cu cele 15 reusite.
Fibrexnylon Savinesti – CFR-CSM XXI Iasi, in prima etapa a returului Ligii Nationale de handbal feminin
Dupa doar zece zile de pauza, campionatul primului esalon handbalistic feminin se reia astazi cu etapa intii a returului. De pe o pozitie retrogradanta, dar cu un meci mai putin disputat, care poate aduce vreo surpriza (cu Silcotub Zalau, la Iasi, pe 18 aprilie), handbalistele de la CFR-CSM XXI joaca la Piatra Neamt in fata unei echipe cu moral excelent. Calificata in semifinalele Challange Cup, invingatoare simbata in fata campioanelor de la Oltchim, Fibrexnylon este marea favorita a intilnirii programate de la ora 17.00. Dupa ce si in tur nemtencele au invins cu 23-17, pare destul de greu de crezut ca oaspetele antrenate de Jean Lupan pot produce vreo surpriza, chiar daca ele mizeaza pe o oarecare relaxare a adversarului. Fara nici o problema de sanatate in lot, gruparea ieseana a facut deplasarea in aceasta dimineata.
Celelalte partide ale etapei: Rapid CFR Bucuresti – ERA Baia Mare (in tur, 24-23), Otelul Sidex Galati – Hidrotehnica Constanta (27-33), U. Remin Deva – Rulmentul Brasov (21-21), "U" Ursus Cluj – Oltchim Rm. Valcea (21-27) si Antilopa Bucuresti – Silcotub Zalau (25-38). (Lucian MINUT)

Comentarii