FCM Poli – la limita umilintei

luni, 16 noiembrie 1998, 00:00
4 MIN
 FCM Poli – la limita umilintei

Stadion Nitramonia; 500 spectatori; teren moale; timp insorit.
Nitramonia: Ginga – Padurariu, Sima, Fatu, Rusu – M.Ganea, Popa, Georgescu (min.78 Lucaciu), Balazs – Chiric, Torok (min.75 Stinga).
Poli: Stoian – Bordeianu, Abalasei, Ad.Popescu, Petrache – Stoica, Gavrilescu, Cotan (min.42 Stancu), Tiron (min.50 Matinca) – Puscas, Ionescu (min.63 Pascovici).
Cartonase galbene: Rusu (2), Sima, Balazs, M.Ganea, Chiric – Petrache, Abalasei, Stoica.
Cartonase rosii: Rusu (min.67), Lucaciu (min.84) – Matinca (min.64).
Au arbitrat: F. Verigeanu (Rm. Vilcea) – D. Sopa (Sibiu), A. Damian (Blaj).
1-0, min. 23: M. Ganea centreaza si Chiric trimite balonul cu capul de la 6 m in plasa portii iesene.
2-0, min. 34: Chiric executa perfect o lovitura libera de la 18 m lateral stinga, balonul intrind in plasa.
3-0, min. 58: Torok este faultat in careu de Abalasei si Chiric transforma lovitura de la 11 m.
4-0, min. 68: pe contraatac Chiric centreaza si Torok trimite balonul pe linga Stoian in plasa.
4-1, min. 89: Puscas centreaza si Ad. Popescu reia cu capul, in stinga lui Ginga.
4-2, min. 90: Stoica centreaza si de la 6 m, Stancu trimite balonul cu capul, in plasa.
Cu -8 „la adevar", elevii lui Nistor Vaidean isi jucau una dintre ultimele carti ale raminerii in lupta pentru evitarea retrogradarii. Oaspetii veneau la Fagaras cu gindul de a obtine un succes care sa-i mentina in cursa pentru promovare.
Pe teren, echipa care a facut spectacol, punindu-si aproape 70 de minute adversarul in neta inferioritate, a fost Nitramonia. Formatia antrenata de Ion Moldovan a incasat gol dupa gol timp de 60 de minute si nu a iesit la joc decit dupa aceea, reusind pe finalul intilnirii sa inscrie de doua ori. Cu o formula de echipa schimbata, Nitramonia a obtinut meritat o victorie necesara ca aerul. De neinteles este faptul ca experimentatul fundas fagarasean Rusu a primit doua cartonase galbene in doar 10 minute, lasindu-si coechipierii in inferioritate numerica. Dar nici Matinca nu s-a lasat mai prejos si doua minute mai tirziu, min. 69 a plecat si el la vestiare, fiind eliminat pentru lovirea adversarului. Cu sase minute inainte de final, din nou un fagarasean, Lucaciu a vazut „rosu", si tot pentru lovire fara balon.
In inferioritate numerica, Nitramonia a reusit sa cistige jocul, in fata unei formatii debusolate, care nu a jucat mai nimic. Nici macar efortul unui jucator de 38 de ani, Adi Popescu, nu i-a facut pe ieseni sa iasa din apatia manifestata pe toata durata intilnirii.
Cel mai bun jucator de pe teren a fost Marian Chiric. El a fost salutat cum se cuvine de galeria fagaraseana: "Chiric Marian, parca esti brazilian!"
Ieseanul Abalasei nu a putut imbraca tricoul cu nr. 6 deoarece ii era prea mic. El a intrat, printre titulari, dar a purtat nr. 17. Setul de tricouri a fost primit de echipa de la Statia de Salvare Iasi, aceasta avindu-le se pare din "ajutoare".
Dupa ce a marcat primul gol, Chiric si-a dezbracat tricoul si apoi coechipierii au facut paravan pentru ca el sa se imbrace fara ca centralul sa-l vada, deoarece putea fi avertizat cu cartonas galben.
Presedintele iesean, Vasile Ianul, a sosit la Fagaras bine dispus si a plecat cit se poate de suparat. La final el l-a imbratisat pe antrenorul Vaidean, caruia i-a spus: "Ai cea mai buna echipa din zona Brasovului. Este peste Metrom-ICIM cu doua clase, iar celelalte echipe brasovene nu te ajuta sa te salvezi de la retrogradare. Esti mai mult incurcat, decit ajutat".
Principalul Nitramoniei, Nistor Vaidean, a declarat: "Baietii si-au dorit victoria si au obtinut-o. Sintem putin mai linistiti, dar mai avem mult de lucru. Iasul poate promova, mai ales cu Ianul presedinte!"
Antrenorul Moldovan a spus la final: "Inexplicabil jocul echipei, mai ales in fata unei formatii din subsolul clasamentului. Am fi putut cistiga aici, la Fagaras, dar atitudinea jucatorilor nu este decit una dezamagitoare. Am fi avut astazi (n.r. simbata) ocazia de a ne apropia de cea mai in forma echipa a momentului, FC Brasov, in conditiile in care Rocar a pierdut la Alexandria. Nu parasesc echipa si astept finalul turului. Va fi o analiza a jocurilor, vor fi luate unele masuri. Avem in continuare sanse de a promova!"
Antrenorul FCM Poli Iasi, Ion Moldovan, a precizat dupa meci ca: "unul dintre membrii conducerii echipei m-a acuzat inainte de acest meci ca m-am intilnit cu Romeo Pascu", iar o parte a Consiliului de Administratie i-au spus aceluiasi tehnician dupa jocul cu Metrom-ICIM ca este "spionul Brasovului la Iasi".
Inainte de joc observatorul FRF, Dan Ionescu din Bucuresti, i-a intrebat pe cei doi organizatori de competitii daca jucatorii celor doua echipe au fost contactati de alte persoane in vederea stabilirii unui aranjament. Ambele parti au negat acest fapt.
In min.45, la golul anulat iesenilor, antrenorul Moldovan a protestat. La finalul jocului el a vorbit si cu centralul Verigeanu care i-a explicat faza, incercind sa-l convinga pe tehnicianul iesean ca a gresit atunci a sustinut ca a fost gol.
Jucatorii de la FCM Poli au facut cantonamentul dinainte de acest meci in doua tabere diferite, la hotelurile "Orizont" si "Unirea" in Iasi. Pentru a ajunge la masa, citiva dintre ei, desi au avut de parcurs o distanta de nici 500 de metri, au ajuns la "destinatie" in aproape 30 de minute (!). Intrebat ce a facut pe drum, unul dintre jucatori a spus ca "am baut o Cola!"
Fagarasenii nu au avut voie in acest ultim cantonament cu telefoane mobile, pentru a evita orice suspiciuni sau contactarea jucatorilor de catre alte echipe. Dupa spusele jucatorilor ieseni, fagarasenii au avut un milion de lei prima de la Rocar pentru a invinge FCM Poli. (Violeta SFEATCU)

Comentarii