Finala mult-asteptata

joi, 24 noiembrie 2011, 22:43
2 MIN
 Finala mult-asteptata

Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti se infrunta simbata, de la ora 17:00pe stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitala, in finala Superligii 2011 de rugby, a treia finala consecutiva dintre cele doua echipe, intr-un meci sub semnul echilibrului, in care jucatorii ambelor echipe se cunosc foarte bine de la actiunile nationalei si ale selectionatei Bucharest Wolfs. Baia Mare vizeaza al treilea titlu consecutiv si eventul in acest sezon, care se va incheia cu finala Cupei Romaniei, pe 3 decembrie la Alba Iulia, in care ardelenii infrunta Universitatea Timisoara. Steaua Bucuresti a cistigat ultimul titlu acum cinci ani, dar a jucat ultimele patru finale, fiind insa invinsa de Dinamo si de Baia Mare, de cite doua ori.
Mihai Macovei, capitanul ”zimbrilor”, opina, la conferinta de presa de joi, ca Baia Mare porneste ca favorita in finala cu Steaua si succesul va apartine echipei mai lucide si care va gresi mai putin. ”Sintem bucurosi ca am ajuns in finala. Cred ca si noi, dar si Steaua, ne-am meritat locul in aceasta finala si sper simbata sa facem un meci cit mai bun, cu cit mai putine greseli si sa mentinem titlul la Baia Mare. Avem o echipa omogena, 80 la suta din lot s-a pastrat timp de sase ani, iar taria grupului ne face sa devenim o echipa puternica”.
Baia Mare nu conteaza pe patru jucatori, Gavriloaia, Buzatu, Ene si Botezatu, care au suferit operatii si sunt indisponibili perioade lungi de timp, iar Catuna, Ciuntu, Dimofte si Gal sint incerti.
Danut Dumbrava, capitanul ”militarilor”, declara ca echipa sa este motivata in a obtine un nou titlu dupa cinci ani de asteptare. ”Cum se stie, Steaua s-a obisnuit sa fie numai in finala, acum mai ramine s-o cistigam. Sintem motivati, stim ca vom intilni o echipa foarte puternica si tocmai de aceea ne dorim foarte mult victoria. De ani, la Steaua sintem prieteni foarte buni si de aceea exista jocul acesta foarte frumos si placut ochiului. Dar, in acest an punctul nostru forte este inaintarea, pe care ne bazam foarte mult”.
Presedintele FRR, Alin Petrache, a evitat sa dea un pronostic pentru finala, dar sustinea ca echipa mai calma va triumfa. In sezonul regulat, Steaua si Baia Mare si-au impartit victoriile. Stelistii au cistigat acasa cu 26-10, iar baimarenii s-au impus pe teren propriu cu 39-3. Finala mare si cea mica a Superligii 2011 (Farul – RCM Timisoara, ora 15:00) vor fi conduse de doua brigazi franceze. (AGERPRES)

Comentarii