FLASH

duminică, 19 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 FLASH

Cupa a plecat din Iasi
CS Enpi Iasi a ratat simbata posibilitatea de a deveni primul club din Romania care cucereste de trei ori consecutiv cea mai importanta competitie rezervata cluburilor in karateul intern, Cupa Romaniei. Dupa ce a avut in ultimii doi ani trofeul in vitrina proprie, sportivii pregatitti de Petronel Luca si Irina Simirad au fost siliti sa-l inapoieze ploiestenilor de la Petrolul Conpet, de unde Enpi luase cupa in urma cu doi ani. Locul al doilea ocupat de formatia ieseana a fost o palida consolare pentru presedintele gruparii iesene, Constantin Adascalitei, care a spus ca cel mai frumos cadou pe care-l putea primi simbata, de ziua lui, era cucerirea Cupei. Iata clasamentul final: 1 Conpet Ploiesti (1025 puncte); 2 Enpi Iasi (820 p); 3 Olimpia Bucuresti (665 p); 4 Karate Club Galati (480 p); 5 Budo Kurai Hunedoara (210); 6 Neko Ashi Iasi (200 p); 7 Ki Ai Vaslui (80 p); 8-9 Ceahlaul Piatra Neamt, Zanshin Tomesti (0 p). Punctajul s-a stabilit in functie de pozitiile ocupate de sportivi la probele la care au concurat: kata, kumite, en bu, fuku go. (OM)
In pas de defilare
Simbata, pe terenul din Agronomie, echipele de rugby de la Poli Iasi si CFR Brasov au aratat ce diferenta imensa este intre Divizia Nationala si Divizia A. Retrogradata, datorita mai degraba lipsei de resurse si a seismelor interne decit datorita valorii, Politehnica Iasi se plimba prin esalonul secund, victoria cu 75-3 (41-0) fiind mai mult decit elocventa. Elevii antrenorului Costel Verives au realizat 13 eseuri (Cucuteanu 4, Bas, Cuzic – cite 2, Drusca, Graur, Zaharia, Mocanu si Istrate), restul punctelor rezultind din cinci transformari realizate de Mocanu (3), Graur si Cuzic. Si daca iesenii nu ratau opt transformari (Mocanu 7 ^ Zaharia) scorul se apropia binisor de suta. Singurele puncte ale oaspetilor au fost realizate de Pietroiu, din lovitura de pedeapsa. Simbata viitoare, in ultima etapa a primului tur, Poli-Agro va juca, in deplasare, cu echipa Arpechim Pitesti.
Retragerea unui sponsor
Constantin State, sponsorul fotbalistilor de la CFR Moldova Iasi, a anuntat ca stopeaza finantarea gruparii iesene de fotbal ce activeaza in divizia C. „Anul trecut am investit 980 de milioane de lei in aceasta echipa, insa nu am avut nici un drept si nici o functie. Paradoxal, astfel de drepturi la FRF, au, in continuare, fosti oficiali ai RATC, desi ei nu au mai dat nici un leu la echipa de mai bine de un an. In aceste conditii, mi-am infiintat propria echipa, Iris Iasi, care va pleca din campionatul judetean si care sper sa ajunga repede in divizia C” a spus State. (OM)

Comentarii