Ienei a debutat cu bine in Cipru

joi, 03 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Ienei a debutat cu bine in Cipru

Debutul asa-zisei echipe nationale a Romaniei la turneul din Cipru a inceput sub bune auspicii pentru noul selectioner Emerich Ienei, care a redebutat in aceasta functie cu o victorie, in fata Letoniei. Abordind o formula de echipa cu patru debutanti (Florentin Dumitru, Crivac, Maldarasanu, M. Niculae), echipa romana s-a impus fara probleme, in fata unui adversar axat pe scheletul de echipa al campioanei Skonto Riga, echipa care eliminase Rapidul din Liga Campionilor. Probabil acesta a fost motivul pentru care Ienei a folosit in formula de start doar un singur giulestean, Marius Maldarasanu, care a avut, de altfel, o evolutie foarte buna. Primul gol a fost opera lui Laurentiu Rosu, in min. 18, care a sutat din 16 m, usor lateral, pe sub portarul leton. In minutul 70, Marius Niculae majoreaza avantajul echipei noastre, inscriind din semiintoarcere, din interiorul careului. Capitanul echipei romane, Ionut Lupescu, a fost eliminat de pe teren in minutul 72, dupa primirea celui de-al doilea cartonas galben, fiind urmat, la numai doua minute de letonul Zemlinskis.
In aceasta partida, tricolorii au ratat o serie de ocazii, cea mai mare fiind cea a lui Florentin Petre, care a tras pe linga poarta dintr-o pozitie ideala. Au corespuns, dintre noii veniti Maldarasanu si Florentin Dumitru, in timp ce Rosu s-a remarcat printr-o evolutie individualista, el evitind sa-si serveasca coechipierii aflati intr-o situatie optima.
Selectionerul Emeric Ienei a folosit urmatoarea echipa: Prunea – Fl.Dumitru, Batrinu, Lupescu, Crivac – Fl.Petre (Mutica ’76), Hildan, Maldarasanu, L.Rosu (P.Stoica ’90) – Mihalcea (Mara ’88), M.Niculae.
Intr-o partida destul de slaba ca nivel tehnic, romanii au trecut cu bine acest examen, evolutia lor
Echipa Romaniei va juca miine, cu echipa Georgiei, in finala grupei. Va fi un test important, in perspectiva faptului ca georgienii, sint, alaturi de Italia, Ungaria si Lituania, printre adversarii tricolorilor, in grupa preliminara a Campionatului Mondial din anul 2002. In aceeasi zi, se vor mai juca meciurile Slovacia – Letonia, Armenia – Cipru si Lituania – Moldova.
Alte rezultate din turneul cipriot: Georgia – Slovacia 2-0 (0-0 ). Ketsbaia (’83), Kavelasvili (’86); Armenia – Moldova 2-1 (1-0, 1-1) . Nazarian (’45), Tumasian (’95) / Popovici (’77); Cipru – Lituania 2-1 (0-0). Constantinou (’60, ’88) / Fumenko (’86).

Comentarii