Incercind Argesul cu degetul

sâmbătă, 12 decembrie 1998, 00:00
2 MIN
 Incercind Argesul cu degetul

Dupa ce a reusit trei victorii consecutive in ultimele etape ale Diviziei A de volei, fetele de la Penicilina incearca astazi sa si-o treaca in cont si pe cea de-a patra, desi misiunea lor nu se anunta deloc usoara. Elevele antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim evolueaza pe terenul Daciei Pitesti, o echipa "abonata" in ultimii ani la podiumul campionatului si la prezenta in cupele europene. In momentul de fata, pitestencele si iesencele sint vecine de clasament, pe locurile 4-5, cu aceeasi linie de clasament si cu acelasi numar de puncte, 15, Penicilina avind un setaveraj superior. In conditiile in care Dacia evolueaza pe propriul teren, acolo unde nu a pierdut decit in fata liderei Rapid, calculul hirtiei o indica drept prima favorita, dar nu trebuie sa uitam ca acelasi calcul al hirtiei a fost infirmat de iesence in urma cu trei saptamini, la Craiova. Se anunta o intilnire echilibrata, pentru ca Penicilina doreste sa-si asigure un retur fara batai de cap, iar pitestencele s-au "bilbiit" serios in meciurile jucate acasa in care au avut adversare puternice. Astfel, in partidele cu Dinamo si Universitatea Craiova, jucatoarele lui Mugur Niculescu abia au cistigat cu 3-2, "impinse" serios de la spate de arbitri. Singurul meci cistigat fara emotii de pitestence pina acum a fost cel impotriva modestei Braiconf Braila, in fata careia s-a impus cu 3-0.
Un lucru este sigur: Dacia nu mai are forta din campionatul trecut, pentru ca i-au plecat patru titulare si "gaurile" lasate de acestea nu au fost acoperite cu jucatoare de aceeasi valoare. Elena Butnaru, Liliana Corbu si Claudia Mutascu s-au transferat la Universitatea Craiova, iar Dana Marinescu a "prins" un contract in Elvetia. In aceste conditii, echipa din orasul lui Dobrin se bazeaza in principal pe experimentatele Malaxia, Schiopu, Mela si Gherdan, dar acestea nu sint nume care sa le sperie pe Formagiu si Ruxandoiu, care jucau la nationala pe vremea cind cele enumerate mai sus faceau tusa la Pitesti, asteptind sa se accidentexe Dumitrescu ori Butnaru.
E foarte greu de anticipat ce se va intimpla astazi in meciul de la Pitesti, mai ales ca gazetarul sportiv isi aminteste exact de ultima victorie inregistrata de Penicilina in orasul de pe Arges, care s-a petrecut in urma cu trei ani. De atunci, de fiecare data cind ne-a prins in ograda ei, Dacia ne-a "scuturat" bine… (Ion TEODOR)

Comentarii