Incet-incet, spre promovare

luni, 22 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 Incet-incet, spre promovare

Profitind de remiza alba a vasluienilor la Radauti si de mina de ajutor intinsa de Telecom, care a zdrobit pe FC Botosani, Poli Unirea incepe sa se simta mult mai confortabil in seria I a diviziei C; iesenii au ajuns acum la doar doua puncte de fotoliul de lider, iar presiunea din spate nu mai este ingrijoratoare.
Bineinteles, pozitionarea gruparii din Copou pe un culoar favorabil nu putea fi obtinuta doar datorita evolutiilor mai palide a contracandidatelor, prestatiile iesenilor din ultimele meciuri fiind din ce in ce mai bune. Ultimul exemplu in acest sens a fost meciul de simbata, din Copou in care Poli Unirea a zdrobit pe Foresta II cu 5-1.
Ca noutate fata de celelalte meciuri, nerecuperarea fundasilor dreapta de meserie, Stamate si Bozianu, a dus la revenirea lui Gheban pe acest post, locul liber aparut "la marcaj" fiind ocupat de Medeleanu, care, la rindul sau, a lasat locul din centrul liniei mediane lui Florin Dan. Din pacate, ex-bistriteanul a mai bifat un joc slab, in ciuda insistentei de a fi mentinut in echipa; el a trecut, dupa efectuarea celor doua inlocuiri in cimp, si mijlocas stinga si un fel de virf retras, in toate ipostazele dezamagind. Raminind la capitolul "restantieri" este suficient de reaminti declaratia antrenorului Kereszy care s-a aratat nemultumit de prestatiile de pe final ale lui Gheban si Adrian Ilie; nici portarul Cimpeanu nu a prins o zi prea fericita, gafa de la golul oaspetilor atirnind si mai mult in balanta negativa decit lipsa de concentrare la degajari.
Trecind la plusuri, merita amintita prestatia lui Medeleanu, care l-a anihilat pe foarte activul Cojocaru si a impins mereu jocul inainte, a celuilalt fundas la marcaj, Petrache si a lui Danut Munteanu, ultimii doi facindu-si facut datoria fara prea mari probleme. Ajungind la mijlocasii laterali, juniorul Cristea a salvat o prestatie mediocra prin faza golului patru pe care si-a pus autograful, in timp ce Tiron a imbracat din nou haina "servantului" ideal. In fata, Dobrea si Brighiu si-au facut datoria de virfuri, fiecare avind cite o reusita.
Si la capitolul rezerve s-a stat bine. Dragoi a revitalizat o linie mediana care dadea semne de oboseala, Sinmartean a incununat cu gol jocul sau foarte ofensiv iar Mihalache, la revenirea intre buturile lui Poli dupa grava accidentare din sezonul trecut, din meciul de la Focsani, a etalat destula siguranta.
Una peste alta, in ciuda minusurilor inca prezente, Poli pare sa fi intrat pe fagasul normal, confirmarea acestui fapt asteptind a fi data de cele doua meciuri din deplasare care urmeaza, la Bicaz si Pascani. (Ovidiu MINEA)

Comentarii