Irina Simirad, din nou pe podium

duminică, 17 iunie 2001, 23:00
1 MIN
 Irina Simirad, din nou pe podium

Tragind linie la finele celui de-al 22-lea Campionat European de Karate traditional rezervat seniorilor si a celei de-a cincea competitii de acest gen pentru juniori si tineret, Romania are mari motive de satisfactie. Tinind cont de numarul medaliilor cucerite la Porto, in Portugalia, la aceste campionate, se poate spune ca romanii sint cei mai tari in Europa datorita celor 9 medalii de aur, 10 de argint si 11 bronz. Sportivii nostri au reusit sa devanseze marile puteri ale acestui sport, Italia si Polonia in clasamentul pe medalii. Grosul medaliilor au venit de la tineret (5 aur, 2 argint, 3 bronz) si juniori (4 aur, 4 argint, 2 bronz), seniorii punctind prin 4 locuri II si 6 locuri III. Semn clar ca viitorul karate-ului din tara noastra este promitator.
Satisfactia Iasului este ca un aport insemnat la aceasta zestre de medalii a fost adusa de karateka din orasul nostru. Daca despre performantele sportivilor de la Fujiyama am amintit, merita notat faptul ca si reprezentanta clubului Enpi, Irina Simirad, a avut performante notabile. Nora primarului Iasului a cucerit o medalie de argint la kata echipe, impreuna cu Gabriela Ionete si Monica Ferenczi, si doua medalii de bronz: la kata individual si enbu mixt, alaturi de Robert Miclea.
Presedintele clubului Enpi, consilierul local Constantin Adascalitei, a avut si motive de satisfactie personala pe linga cele legate de eleva sa, acesta reusind sa promoveze la categoria B de arbitru international.
Clubul Enpi a fost sprijinit sa participe la aceasta competitie de traditionalii sai sponsori: Exclusiv Media, Molid, AB plus, Fundatia pentru Tineret si IGS. (OM)

Comentarii