La un pas de grupe

marți, 14 august 2007, 22:44
3 MIN
 La un pas de grupe

Lazio: Ballotta – Scaloni, Cribari (’27 – Kolarov), Stendardo (’46 -De Silvestri) , Zauri – Behrami, Ledesma,  Mutarelli, Mauri (’62 – Del Nero) – Pandev, Rocchi. Antrenor: Delio Rossi
Dinamo: Lobont – Blay, Nastase (’32 – Goian), Radu, Pulhac – Cristea, Ropotan, Izvoranu, Zicu (‘7 – Oprita; ’73 – Chiacu) –  Niculescu, Danciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.
Arbitri: Tom Henning Øvrebrø – Geir Age Holén, Erik Ræsted (Norvegia).
Cartonase galbene: Pandev, Mutarelli 2, Kolarov / Nastase, Cristea, Blay, Izvoranu, Goian 2
Cartonase rosii: Behrami (’72), Mutarelli (’85) / Goian (’90)
0-1, min. 22: cursa pe partea stinga a lui Pulhac, care a centrat si Danciulescu a reluat cu capul, in coltul portii lui Ballotta.
1-1, min. 54: centrare de pe dreapta a lui De Silvestri, Mutarelli, nemarcat, inscrie cu capul.
Cine ar fi crezut ca, dupa un sfert de ora de fotbal pe "Olimpico", Dinamo va intra in avantaj la pauza, in fata lui Lazio? Dupa accidentarea de la antrenament a lui Bratu, Zicu a iesit in minutul 6, rupt la o ciocnire cu un adversar, iar lazialii atacau cu toate motoarele la turatie maxima. Partitura defensiva, cu doi inchizatori, a lui Mircea Rednic parea sa sune melodios, in ciuda disonantei numita Nastase. In plus, suprasolicitarea defensivei a produs o sumedenie de lovituri libere in preajma careului lui Lobont, care a inceput mai putin promitator, scapind o minge sutata pe jos de Pandev. Fara un creier la mijlocul terenului, constructia dinamovista suferea si nu putini anticipau un dezastru in Cetatea Eterna. Insa a venit momentul de curaj al lui Pulhac, centrarea sa perfecta si "capul" surprinzator al lui Danciulescu, intorcind tabela cu spatele la realitate. Lazialii nu au parut demobilizati, loviturile libere curgeau cu nemiluita si accidentarea fundasului Cribari a adus un pericol neprevazut la poarta lui Lobont, noul intrat Kolarov fiind un suteur de zile mari. Si daca in minutul 29, portarul dinamovist a respins la Pandev, salvat de capul lui Radu Stefan, acelasi jucator a comis hent
in careu in min. 37, la un corner si arbitrul norvegian a acordat penalty. Insa executia lui Rocchi a fost dezamagitoare pentru tribuna romana, iar Lobont a simtit nesiguranta si a parat, el reusind pina la pauza si alte interventii decisive. Finalul primei reprize a fost incrincenat, cu "materiale" bagate la greu, semnificative fiind cele trei schimbari produse in primele 45 de minute, la cele doua echipe.
Senzatia de inceput al partii secunde a fost aceea ca Dinamo controleaza jocul. Lazialii si-au continuat navala spre poarta lui Lobont, dar apararea ciinilor facea fata cu brio, dominind careul la cornere. Mai mult, Izvoranu a fost la un pas de lovitura de gratie, trimitind un sut in diagonala putin peste poarta. De aceea, golul lui Mutarelli a parut putin nedrept, la una din putinele erori de marcaj ale echipei romane. Am mai avut emotii la sutul de pe stinga al lui Pandev (scapat din colimatorul lui Blay), pe linga poarta si la torpila lui Ledesma, deviata de Rocchi si aparata cu siguranta de Lobont. Dinamo a reusit sa intre in ultimul sfert de ora cu acest 1-1, dar si cu un om in plus, deoarece Behrami a fost eliminat pentru o intrare criminala la Cristea. Prudent, Rednic a ordonat mentinerea scorului prin pase la mijlocul terenului, tactica care n-a rodit indeajuns, dar, in ciuda superioritatii numerice si a dominarii lazialilor, scorul a ramas neschimbat, intr-un final in care s-a mai vazut rosu de doua ori. Un scor care duce pe Dinamo aproape de grupele Ligii Campionilor, desi returul de peste doua saptamini va fi foarte greu.

Comentarii