Laureati la delasare

miercuri, 08 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Laureati la delasare

Echipa nationala de tineret a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor, precum si Olimpiada de la Sydney, ca urmare a infringerii suferite, marti, pe stadionul "Dinamo", cu 2-3 (1-2), in fata formatiei similare a Portugaliei. Au marcat: Pancu (‘7 penalty), S. Radu (’65), respectiv Sabrosa (’31) si Delfim (’37, ’70). Fotbalistii Tararache si Iordache au fost eliminati, in minutele 51, respectiv 90, iar in penultimul minut al partidei Adrian Mutu a ratat o lovitura de pedeapsa. Arbitrul olandez Rene Temmnik a acordat nu mai putin de noua cartonase galbene: lui Iordache (’26, ’90), Niculae (’31), Tararache (’36, ’51), S. Radu (’79), Mutu (’81), respectiv Pereira (’20) si Almeida (’30). La acest meci, la care au asistat 3.000 de spectatori, a asistat si fostul mare international portughez Eusebio, care a stat in tribuna alaturi de antrenorul principal al echipei de seniori a Portugaliei, Humberto Coelho. Au jucat:
Romania: Iliuciuc – Fl. Dumitru, Kirita, Tararache, M. Radu, Iordache – Pancu (’55 S. Radu), Lincar (’50 C. Vlad), C. Munteanu – Mutu, Niculae (’46 Mara).
Portugalia : Santos – Patacas, Almeida, Verissiho, Loja – Ribeiro (’68 Rego), Maira, Delfim, Pereira (’63 Basto) – Sabrosa (’73 Moreira), Pacheco.
La conferinta de presa organizata dupa meci au participat antrenorul portughez Jesualdo Ferreira, portarul Santos si autorul a doua dintre golurile portughezilor, mijlocasul Teixeira. Din partea echipei noastre au fost prezenti antrenorul Nicolae Manea si ofiterul de presa al FRF, Sorin Satmari. Conferinta a inceput cu incidente, ziaristii portughezi pretinzind, nici mai mult, nici mai putin, ca intreaga conferinta de presa sa se desfasoare… in limba portugheza! Pina la urma (adica dupa vreo cinci minute de dialog pasaresc!), lucrurile au fost puse la punct, fiind aleasa ca solutie de compromis limba franceza… Au urmat traditionalele declaratii de complezenta, fiecare participant laudind marfa adversarului. Ferreira a spus: "Inceputul partidei nu a fost prea bun pentru noi, fapt pentru care in minutul 10 eram condusi, dar jucatorii mei au avut forta de a reveni pe parcursul meciului si au invins. Dupa eliminarea capitanului echipei Romaniei, lucrurile s-au mai simplificat pentru formatia mea. Romania are o formatie de tineret destul de buna, insa atacurile jucatorilor mei au fost neiertatoare".
Deja obisnuit cu participarea la conferintele de presa dupa evolutii rusinoase ale echipelor pe care le antreneaza mai mult sau mai putin direct, Nicolae Manea i-a linistit pe ziaristi, spunindu-le ca tot ce-au vazut pe teren e doar o parere de-a lor, ca – "pe alocuri" – elevii lui s-au miscat bine, ca am avut nesansa, ca arbitrul a fost cam "sever", ca echipa Portugaliei este una redutabila etc, etc….
In urma acestui rezultat, clasamentul grupei noastre se prezinta astfel:
1. Portugalia 7 4 2 1 15-5 14
2. Slovacia 7 4 2 1 9-6 14
3. Romania 8 3 3 2 10-8 12
4. Ungaria 7 2 0 5 11-14 6
5. Azerbaidjan 7 1 1 5 5-17 4
Ultimele meciuri ale grupei vor avea loc pe 8 octombrie: Azerbaidjan – Slovacia si Portugalia – Ungaria. (Cristian IONESCU)

Comentarii