Le-am scos rugbiul din cap!

luni, 01 noiembrie 1999, 00:00
3 MIN
 Le-am scos rugbiul din cap!

Poli Nena: Mocanu, Afrasinei (Negoita), Coliba (Dobre), Todirasc, Budisteanu (Moldoveanu), Cojocaru, Ciubotaru, Chiriac, Matievschi (Ionescu), Nazarie, Cazacu, Rotaru, Cuzic, Manole, Petcu, Mocanu.
Farul: Nicolae, Matasaru, Plugaru, Chirita, Pantelimon, Petrichei, Septar, Tigora, Iacob, Codea, Ciolacu, Talaba, Calancea, Picoiu, Soceanu.
A arbitrat Mircea Paraschiv (Bucuresti).
Atmosfera de sarbatoare simbata pe stadionul Constructorul, aproximativ 1000 de spectatori tinind sa urmareasa la lucru campioana de acum doi ani. Farul Constanta si-a respectat blazonul, dominind copios partida. In aceste conditii, rezultatul final pare surprinzator, insa el e rezultatul daruirii de care au dat dovada iesenii. Ei au fost de o eficacitate formidabila, cel putin in prima repriza inscriind la singura actiune de atac mai inchegata pe care au avut-o. Oaspetii s-au instalat in jumatatea ieseana inca din primul minut, dar Nicolae a ratat doua lovituri de pedeapsa. Septar a incercat dropgolul insa nu i-a reusit, scorul raminind alb. A venit minutul 23, cind s-a scris istoria acestei intilniri. Politehnica Nena a beneficiat de o margine la 5 metri de terenul de tinta. Iesenii au cistigat balonul si au impins formidabil, inscriind o incercare prin Chiriac. Cum tocmai pachetul de inaintare parea punctul nostru slab, reusita a fost cit se poate de surprinzatoare. Constantenii revin la conducerea jocului, mai rateaza o lovitura de pedeapsa prin acelasi Nicolae, complet neinspirat, si fluierul de final al reprizei ii gaseste la 4 metri de terenul nostru de tinta. Mocanu va rata in minutul 41 o lovitura de pedeapsa pentru ca peste numai trei minute, "marinarii" sa reuseasca egalarea. La unul dintre numeroasele lor atacuri, Talaba va reusi eseul, la colt. Nicolae va transforma si sperantele iesenilor se reduceau la minimum. Un ofsaid comis de un rugbist constantean ii va permite lui Mocanu sa-si readuca echipa in avantaj, fundasul Politehnicii Nena transformind cu emotii lovitura de pedeapsa. Trei minute mai tirziu nervii lui Septar cedeaza si Cazacu primeste un upercut in plina figura. Capitanul echipei noastre isi stapineste nervii, nu reactioneaza si Mocanu transforma lovitura de pedeapsa dictata prompt de arbitru. Iesenii reusesc sa-si tina adversarii departe de propriul "22", insa Mocanu greseste un balon usor si arbitrul dicteaza gramada la 5 metri de butul nostru. Constantenii au posesia, pachetul nostru rezista si, inca o data, nervii oaspetilor cedeaza. Are loc o scurta discutie intre Mircea Paraschiv si Septar, in urma careia acesta din urma este eliminat. Ramasi in inferioritate numerica, fostii campioni nu mai gasesc resursele de a intoarce rezultatul in ultimele trei minute, raminind doar cu amintirea acelor lovituri de pedeapsa ratate de Nicolae. Desi constantenii au fost mai puternici si avut in plus de partea lor avantajul experientei, gazdele au jucat tactic excelent. S-au aparat in general exact, au fructificat putinele sanse oferite de adversari si au facut eforturi extraodinare pentru a-si apropia victoria. Cum norocul tine cu cei curajosi, studentii au bifat al doilea succes consecutiv in prima divizie. Cine si-ar fi inchipuit acest lucru acum un an de zile, cind, cu aceeasi echipa, jucam pe la Focsani si Alexandria?
In celalalt meci al grupei D, "U" Cluj – Minerul Lupeni 47-8. Alte rezultate: Steaua – R.C.Grivita 25-6, UAMT Oradea – Universitatea Timisoara 8-19 (in Grupa A), Dinamo – Stiinta Petrosani 39-10, CSM Eldoforest Suceava – Rulmentul Birlad 12-0 (Grupa B), CSM Kirschbaum Sibiu – CFR Constanta 34-18, Precizia Sacele – "U"Remin Baia Mare 10-16 (Grupa C). (Daniel SIMION)

Comentarii