Mai tare ca o finala

joi, 12 aprilie 2001, 23:00
3 MIN
 Mai tare ca o finala

Penicilina: Ruxandoiu, Dochia, Androhovici, Giurgea, Formagiu, T. Popa. Au mai jucat Dulcianu, D. Marian, Cozma, A. Popa.
Metalul: Stan, Pinzaru, Hotoi, Cojocaru, Nucu, Dumitru. Au mai jucat Drilea, Cocos, Cr. Vlad, Corbu.
Arbitri : M. Ioanovici, M. Stoica (Bucuresti).
Puncte din serviciu: 1-5. Servicii gresite : 3-3.
Meciul a inceput cu o intirziere de o ora si jumatate, din cauza unor probleme aparute in deplasarea arbitrilor de la Bucuresti la Iasi, ceea ce a facut ca – pentru prima oara in acest an – Penicilina sa joace un meci din campionat la care nu s-au ocupat toate locurile din sala. Putinii spectatori prezenti la meci au avut, insa, prilejul de a asista la o disputa cum rar se poate vedea, in care echipa gazda a intors de doua ori rezultatul unui meci care parea decis.
Desi partida parea fara o miza deosebita, ea stabilind cine lupta in continuare pentru locurile 5-6 si cine pentru 7-8, a avut o turnura pe cit de dramatica, pe cit de neobisnuita. Echipa oaspete a venit montata sa faca un meci mare la Iasi, s-a ambitionat in mod deosebit si a fost foarte aproape de a produce o mare surpriza. La fel de adevarat este ca gazdele au jucat sub orice critica in primul set, dindu-le galatencelor sansa sa le umileasca in unele momente. Asa se explica scorul sever la care Metalul s-a impus in primele doua parti ale intilnirii, profitind de gafele nepermise ale fetelor noastre si lasind impresia ca vor cistiga lejer partida.
La 2-0 la seturi pentru oaspete, antrenorul Penicilinei, Nicu Roibescu, a stiut sa gaseasca cuvintele potrivite pentru a-si scoate elevele din starea de letargie si a la face sa joace la adevarata lor valoare. In setul al treilea, Cezara Ruxandoiu si colegele lor au facut legea pe teren, renascind ca din morti si redind sperantele putinilor spectatori intr-o intoarcere a soartei meciului. A fost 25-15 si a urmat setul patru, in care gazdele s-au distantat repede la 16-8 si apoi 18-9, incredintindu-ne ca vor duce meciul in tie-break. Asa a fost, dar nu fara emotiile de rigoare, galatencele avind o revenire de senzatie, de la 9-18 la 15-18 si chinuindu-le tare pe fetele noastre pe final de set.
In setul decisiv ni s-a parut ca asistam la o reeditare fidela a desfasurarii meciului de pina in acel moment. Echipa de la Dunare a pornit in tromba, jucatoarele noastre au reinceput cu gafele in serie si s-a ajuns ca, nici una, nici doua, oaspetele sa conduca cu 10-3! Totul parea de aceasta data compromis pentru iesence, dar ele au "inviat" pentru a doua oara in acest meci si au reusit o incredibila revenire, care l-a adus pe antrenorul oaspetelor, Lucian Matusoiu, in pragul unei crize de nervi. Dupa ce penicilina s-a apropiat la 7-10, oaspetele au mai facut doua puncte, dar din acel moment li s-au turat complet motoarele. Cu Ruxadndoiu, Giurgea si Formagiu in rol de "tunari", echipa lui Roibescu a refacut diferenta pe tabea de marcaj, ajungind sa conduca cu 13-12I A fost 13-13, dar calul pe care suisera iesencele era prea frumos pentru a cadea din el tocmai la linia de sosire, asa ca ultimele doua mingi au fost ale gazdelor si odata cu ele setul, care a consfintit victoria chinuita, dar reconfortanta a "chimistelor".
La final, antrenorul Nicu Roibescu spunea: "Astazi, jucatoarele mele au pacatuit pentru ca nu au luat jocul in serios si au considerat ca acesta va fi usor de cistigat. Era sa ne coste aceasta nesabuinta si chiar daca pe final tot ele au reparat boroboata, nu pot sa nu remarc ca, daca am fi avut alt adversar in fata, probabil ca ne-ar fi iertat". Penicilina va juca ultimul meci de campionat pe 21 aprilie la Pitesti, in compania echipei locale Dacia, acest meci urmind sa stabileasca cine se va clasa pe locul 5 si cine pe locul 6. (Ion TEODOR)

Comentarii