Nationala la Iasi

luni, 06 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Nationala la Iasi

– Ce faci, Daniele?
– Ma plimb prin Andorra. Trebuie insa sa fiu atent sa nu merg prea repede pentru ca ies din tara si poate ma intreaba cineva de pasaport!
– Cum e atmosfera dupa chinurile prin care ati trecut cu Macedonia?
– La reunirea lotului, de saptamina trecuta, am spus ca imi doresc doi de 1-0 cu Macedonia si cu Andorra. Important e sa luam sase puncte si sa avem maximum de puncte dupa primele trei meciuri ale acestor preliminarii. Prima parte am rezolvat-o, urmeaza meciul cu Andorra, pe care nu avem voie decit sa-l cistigam.
– Tu cum te simti?
– Acum, mai bine, dupa ce la pauza meciului cu Macedonia am cerut schimbare pentru ca durerile erau mari. Am mai rezistat citeva minute, insa era clar ca nu pot evolua asa cum imi doream. Sint optimist ca voi juca miercuri si, foarte probabil, voi fi, in premiera, capitanul echipei nationale!
– Cred ca ai putea fi primul iesean in aceasta postura.
– Daca voi purta banderola, va fi cea mai mare onoare din cariera mea!
– Ai fost printre singurii care s-au aratat dezamagiti de publicul craiovean.
– Aproape mereu am spus lucrurilor pe nume. A fost mare diferenta intre ceea ce a fost simbata si cum au fost spectatorii olteni la alte meciuri.
„De ziua mea, vreau s-aduc nationala”
– De ce nu propui ca nationala sa joace la Iasi?
– Am si facut-o! Am vorbit cu „Nasul” (n.r. – presedintele FRF) si i-am propus ca returul cu Andorra, programat anul viitor, sa-l disputam in Copou. Pentru mine ar fi o nebunie sa joc acasa acel meci, mai ales ca partida se disputa chiar de ziua mea, pe 17 august!
– Si ce ti-a raspuns?
– Nu a fost prea incintat pentru ca nu este convins ca Iasul are capacitatea de a gazdui un meci international. I-am spus insa ca aeroportul este international, ca sint destule hoteluri bune si ca stadionul a fost modernizat. Daca se va pune si nocturna, asa cum se spune, am argumente serioase sa-l mai bat la cap!
– De Poli ce zici?
– Pacat ca s-au pierdut puncte atit de usor, mai ales cele cu Argesul. Mai e si programul greu, pentru ca la Farul nu e usor de luat puncte iar Sportul e o echipa periculoasa. Sper ca baietii sa stringa rindurile si sa adune punctele necesare raminerii in prima liga, pentru ca primul an dupa promovare e dificil.
– Pe acasa cind mai vii?
– Greu de spus. Incep si cupele europene, nu stiu…
– Chiar, ce se intimpla la Besiktas?
– Am inceput slab si datorita schimbarilor masive facute. Au fost adusi jucatori noi, pe care s-au dat peste 30 de milioane de dolari, este un antrenor nou, mai sint lucruri de reglat. Personal, insa, am o pozitie buna in echipa si nu regret ca nu am plecat de la Istanbul desi am avut oferte de la Chelsea, Porto, Valencia si Sahtior.
– Bafta in continuare!
(A consemnat Ovidiu MINEA)
„Doar nocturna ne lipseste!”
Presedintele lui Poli Unirea Iasi, Marius Stan s-a aratat incintat de ideea lui Pancu. „Atit pentru fotbal, dar si pentru Iasi in general, organizarea unui meci al echipei nationale ar insemna enorm. Cred ca, la aceasta ora, doar lipsa instalatiei nocturne ar putea constitui un argument negativ la aceasta propunere, celelalte aspecte organizatorice putind fi rezolvate. Daca Primaria, ce este proprietarul stadionului va finaliza demersurile pentru rezolvarea acestei probleme, voi intra si eu in jocul deschis de Daniel si voi face demersuri pentru a-i convinge pe oficialii federali ca Iasul poate gazdui un meci al echipei nationale de fotbal, asa cum a facut-o si la rugby”. (OM)

Comentarii