Necajitii si amaritii

vineri, 11 mai 2007, 20:48
3 MIN
 Necajitii si amaritii

Plecata spre casa imediat dupa meciul de la Bistrita, Politehnica a ajuns in Iasi vineri, in jurul orei 3:00. In atare conditii, antrenorul Ionut Popa a decis sa acorde jucatorilor zi ibera ieri, chemindu-i astazi, la prinz, in cantonament, singurul antrenament inaintea meciului cu Farul, de miine, fiind programat in aceasta seara. De aceea, vestile pe care vi le putem oferi in legatura cu partida contra constantenilor sint destul de relative. "Abia simbata seara, daca nu chiar duminica, voi sti pe cine as putea conta in meciul cu Farul. Nu stiu daca Branet poate apara, dupa necazul familial suferit, nu stiu daca jucatorii loviti la Bistrita, Silvasan, Naidin si, mai ales, Sfirlea pot fi recuperati. Stiu doar ca Irinel Ionescu este suspendat si am ramas cu un singur stoper, Onut, deoarece Ciobanu, Bernard si Ilie sint in continuare accidentati! Nici nu stiu ce improvizatie sa fac in primul «unsprezece», ca sa nu mai vorbesc de solutiile de rezerva", a declarat ieri, necajit, Popa, care a mai spus ca si Cernoch are sanse minime de a reveni.
Cu toate aceste neajunsuri, antrenorul a anuntat ca Poli vrea cu orice pret toate cele trei puncte. "Ca si pina acum, ne vom apara sansele corect, neinteresindu-ne situatia Farului. Baietii stiu ca au nevoie de patru puncte in ultimele trei meciuri pentru a incasa prime, asa ca trebuie sa se mobilizeze pentru a trece de un adversar care, cu siguranta, se va mobiliza la maximum".
In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au anuntat, prin vocea antrenorului Basarab Panduru, ca vin in Copou cu gindul la puncte. "Cred ca am putea scapa de emotii si cu trei puncte in ultimele trei etape, insa, pentru siguranta, avem nevoie de sase puncte. De aceea, vom incerca sa ne valorificam sansele pe care le avem la Iasi". Farul are citeva probleme de lot, pe linga Lungu, indisponibil de mai mult timp, Apostol si Todoran accidentindu-se in ultima etapa, cu Timisoara. Programarea partidei duminica a dat peste cap multe planuri in "familia Politehnica", fotbalistii ieseni urmind sa rateze nunta din aceasta seara a medicului echipei, Marius Pralea. 

Formatiile probabile
Poli: Branet – Buta, Mijin, Onut, Tarlea – Miclea, Naidin, Saric, Sfirlea (Paruolo) – Bilba, Palimaru.
Farul: Vlas – Farmache, Gheara, Schiopu, L. Florea – Bacila, Tekloh, Otvos, Senin – Tilinca, Gurita.
Arbitrii partidei: Ionica Serea (Focsani); Zoltan Szekely (Baia Mare), Dan Marchis (Baia Mare). Observatori: Sorin Satmari (Bucuresti), Nicolae Pantea (Bucuresti).

Iti amintesti, Romica?
Miclea a inscris toate cele sase goluri iesene in poarta Farului in ultimele trei sezoane
In ultimele trei sezoane, de cind Poli a revenit in elita fotbalului romanesc, iesenii au sustinut cinci partide cu Farul, cistigind una, pierzind trei si terminind una la egalitate. Golaverajul general este 9-6 in favoarea "rechinilor". Interesant este faptul ca toate golurile echipei iesene in poarta Constantei au fost marcate de Romulus Miclea, jucator care nu s-a intilnit cu golul in acest campionat, poate si din pricina faptului ca a jucat prea putin. Sa speram ca, la vederea portii lui Vlas, lui Romica Miclea i se va deschide apetitul de gol! Iata rezultatele celor cinci intilniri:
10 septembrie 2004: Farul – Poli 2-1. Gurita (’52, ’55) / Miclea (’90^3).
24 aprilie 2005: Poli  – Farul 2-2. Miclea (’32, ’83) / Usurelu (’13), Todoran (’22). Apostol (F) a fost eliminat in min. 56;
11 septembrie 2005: Poli – Farul 3-1. Miclea (’32, ’76, ’90^4) / Gurita (’51).
5 aprilie 2006: Farul – Poli 1-0. Todoran (’58).
12 noiembrie 2006. Farul – Poli 3-0. T. Moldovan (’13), Nae (’21, ’57).

Comentarii