Niculae ii ia in biza pe arbitrii portughezi

marți, 18 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Niculae ii ia in biza pe arbitrii portughezi

Eroul ultimei etape a campionatului lusitan de fotbal, Marius Niculae, a declarat ca singurul lucru care il nemultumeste de cind joaca pentru Sporting Lisabona este lipsa de fermitate a arbitrilor portughezi si faptul ca acestia nu incurajeaza fotablul ofensiv. Nicuale a jucat excelent in ultimul meci de campionat, cind echipa lui Bölöni a invins cu 3-1 pe Gil Vicente, meci in care ex-dinamovistul a marcat de doua ori si a obtinut un penalty, dar spune ca arbitrii din aceasta tara l-au silit sa-si schimbe oarecum stilul de joc.
"Bineinteles, sint bucuros ca am marcat doua goluri in ultimul meci, dar cind portarul advers m-a faultat in careu, priml meu gind a fost ca arbitrul ar putea sa-mi acorde cartonas galben. Asta pentru ca in Portugalia nu stii niciodata ce vor face arbitrii in astfel de situatii. Uneori ei ii dau cartonas atacantului pentru o presupusa simulare, alte ori acorda cu multa usurinta penalty", spune Niculae, adaugind ca el nu a incercat niciodata sa impresioneze arbitrii cu cazaturi spectaculoase in suprafata de pedeapsa.
"Eu vreau doar sa joa fotbal. Aceasta este meseria mea si niciodata nu am incercat sa pacalesc arbitrul simulind un fault. Insa in Portugalia arbitrii sint diferiti fata de alte tari: ei mai intii se intreaba daca cel faultat nu simuleaza si abia apoi daca a fost fault. Eu personal nu-i inteleg", spune Marius. Declaratiile sale vin la citeva zile dupa cele ale fundasului finlandez al lui Liverpool, Sami Hyppia, care i-a acuzat pe fotbalistii de la Bosvista ca au incercat mereu sa-l pacaleasca pe arbitru in meciul din Liga Campionilor, de saptamina trecuta. "Probabil ca asa sint invatati din Portugalia, unde arbitrii accepta orice", spunea Hyppia.
Oricum, presa portugheza a elogiat la unison evolutia lui Marius Niculae in meciul de duminica, cu Gil Vicente. Cotidianul "Record" a notat ca atacantul roman si-a coordonat foarte bine actiunile din teren cu cele ale lui Jardel, recent transferat la gruparea din Lisabona. "Cei doi <Super-Mario>", a titrat publicatia lusitana, facind aluzie la personajul unui cunoscut joc pe computer si la asemanarea dintre prenumele celor doi fotbalisti. "Niculae s-a aflat intr-o forma fizica foarte buna si a actionat ca un adevarat Predator in careul adversarilor: rapid si ferm, el a alcatuit, impreuna cu Jardel, duo-ul Mario & Marius – un fel de gemeni imperfecti, care s-au completat unul pe altul la toate fazele de gol ale echipei lor, de la inceputul actualei editii de campionat", se arata in articolul aparut in "Record".
"Leului bolnav ii trebuie carne de cocos" este titlul unei cronici publicate de jurnalul "O Jogo", in care se mentioneaza ca Sporting, supranumita echipa "leilor", a inregistrat rezultate slabe de la debutul acestui sezon. "Boala <<leului>> nu mai era un secret pentru nimeni. Lipsa de vigoare a jucatorilor, carentele de la nivelul tehnicii de joc, victoriile care se lasau prea mult asteptate au fost identificate drept semnele unei <<depresii>> de care suferea formatia lui Bölöni. Duminica am putut vedea cum un leu in deriva se lupta sa se smulga din nisipurile miscatoare ale mediocritatii, contind pe sprijinul citorva jucatori talentati, dintre care se remarca un tinar roman, perseverent si entuziast, Marius Niculae. In popor se spune, cu infinita intelepciune, ca supa de gaina nu face rau nimanui. Pentru un leu abatut si fara stralucire, nimic nu putea fi mai fortifiant decit carnea unui cocos", noteaza "O Jogo", referindu-se la reputatia de formatie greu de invins pe care o are Gil Vicente.

Comentarii