Nimereste orbul Braila?

vineri, 11 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Nimereste orbul Braila?

Necazurile par a se simti ca la ele acasa in Copou, Poli traversind una din cele mai negre perioade din ultimii ani. Plina de datorii, cu conturi prin care sufla vintul, cu transferurile blocate si penalizata de FRF cu pierderea jocului cu Foresta cu 0-3, formatia ieseana a ajuns dintr-o favorita la promovare o formatie demna de mila. De parca aceste belele nu erau de ajuns, situatia lotului de jucatori este de domeniul SF, nu mai putin de 5 fotbalisti de baza fiind indisponibili pentru meciul de astazi, de la Braila: Botan, Abalasei si Vaduva sint suspendati, iar Gheban si Vintila accidentati. Criza devine strigatoare la cer daca amintim de postul de portar; Mihalache, care a fortat in meciul cu Foresta, a intrat la infirmierie, alaturi de Matyas si Dulcianu. In atare conditii, titular va fi antrenorul de portari, Ioan Cimpeanu, care va reveni intre buturi, la 40 de ani, dupa un an de pauza.
Daca mai tinem cont de starea actuala a formatiei cu care Iasul se intilneste, favorita disputei de astazi este, de departe, formatia gazda.
In primul rind, Braila s-a intarit serios in vacanta de iarna, venirea, din finalul turului, pe banca tehnica a fostului virf dinamovist Ionel Augustin trezind din letargie o echipa care a ajuns acum pe locul 7, cu 28 de puncte si ^1 la adevar. Victoria repurtata de braileni etapa trecuta, chiar in fieful liderului, Petrolul Ploiesti, spune multe despre starea de spirit existenta la gruparea de pe Dunare. In plus, episodul de acum 8 ani in urma caruia Dacia Unirea a pierdut promovarea in divizia A in dauna Iasului nu este inca uitat, oferind un nou motiv de mobilizare a gazdelor. Punctul forte al acestora il reprezinta linia de atac cu incisivul Stan si fostul jucator al Farului, Dicu. Dacia este ferita de accidentari sau suspendari in pentru acest meci. In tur, Poli s-a impus greu, cu 1-0.
Formatiile probabile
Dacia: C. Dumitru – M. Popa, G. Baciu, Ad. Stanciu, Samuila, Teaca – Humelnicu, Culeafa, Spirea – Cl. Stan, Dicu.
Poli: Cimpeanu – Croitoru, Bernard, A. Ilie, Ionescu, D. Munteanu – Chiper, Mitruc, Cristea – Dobrea, Pacurar.
Celelalte meciuri ale etapei: International Pitesti – Metalul Plopeni (in tur, 1-2); Cimentul Fieni – Unirea Focsani (0-2); Foresta Falticeni – Electromagnetica (0-0); FC Onesti – Petrolul Ploiesti (2-0, transmis in direct de Prima TV); Inter Gaz Bucuresti – CSM Medgidia (1-2); Gloria Buzau – Midia Navodari (0-1); Rulmentul Alexandria – Bucovina Suceava (1-3). Tot astazi, de la ora 11, in seria I a diviziei C se disputa derbiul judetean dintre Viitorul Hirlau si RATC CFR Moldova Iasi. (Ovidiu MINEA)

Comentarii