O fi meciul secolului?

joi, 11 mai 2006, 21:06
4 MIN
 O fi meciul secolului?

Un meci banal de campionat, care altadata se afla prin coada tuturor avancronicilor de etapa, a inceput sa semene a un fel de „meciul secolului”, datorita implicatiilor pe care le are in lupta pentru titlu, a antecedentelor mai noi (scandalul de simbata trecuta, de la Bistrita) sau mai vechi (vechea prietenie reciproc cimentata intre Jean Padureanu si George Copos. Este vorba, evident, de Rapid – Gloria Bistrita.
Ieri, Gigi Becali umbla cu limba scoasa prin tirgul Bucurestilor pentru a da de fotbalistii bistriteni, care vor sustine in aceasta seara, pe stadionul Giulesti, meciul cu Rapid din etapa a XXVII-a a Diviziei A. In cele din urma, i-a gasit pe ardeleni la Hotelul Crystal Palace, unde sint cazati, pentru a-i anunta suma pe care o vor primi in cazul unui rezultat pozitiv in meciul cu Rapid. El nu a putut discuta cu jucatorii deoarece acestia erau in camere, la odihna. Finantatorul stelist a anuntat ca, in caz de victorie in fata Rapidului, jucatorii Gloriei vor primi cite 10 000 de euro si 5000 de euro in caz de remiza. Sosit la hotel dupa plecarea oficialului clubului stelist, vicepresedintele gruparii bistritene, Ioan Horoba, a spus ca banii lui Gigi Becali nu vor fi acceptati. Horoba a anuntat primele oferite de Gloria jucatorilor bistriteni: 1.000 de dolari la egal si 2.000 de dolari la victorie.
Temerile Rapidului sint legate de arbitraj: Dinu Gheorghe, presedintele giulestean, considera ca nu este normal ca s-a creat un precedent periculos prin faptul ca arbitrii care au gresit impotriva Stelei platesc scump.
 „S-a creat un precedent periculos prin faptul ca cine a gresit impotriva Stelei, cu voie sau fara voie, va plati scump si nu e normal.  Noi incercam sa ne pastram echilibrul, dar sa vedem cit vom mai rezista, pentru ca au aparut niste atacuri directe care nu fac altceva decit sa provoace si sa distraga atentia de la ce se intimpla de fapt, de la alte aspecte care nu au legatura cu campionatul”, a precizat Dinu Gheorghe. Mai trebuie sa amintim ca, in urma tumultoasei partide Gloria – Steaua, echipa din tinutul lui Dracula va fi lipsita de cinci titulari.
Pe aceste coordonate se invirt discutiile in jurul meciului Rapid – Gloria Bistrita, care va avea loc astazi, de la ora 20,00, va fi arbitrat de focsaneanul Marius Martis si va fi televizat de canalul National TV.
Inaintea etapei, Rapid ocupa pozitia secunda in clasament, cu 50 de puncte, la egalitate cu liderul, Sportul Studentesc si cu un punct mai mult fata de Dinamo si Steaua. Gloria Bistrita ocupa o pozitie linistita, locul IX, cu 36 de puncte si cauta de doi ani sa-si schimbe imaginea de „campioana a blaturilor”.
O fanta de lumina
Pesedintele Politehnicii, Sorin Boca, incepe sa devina optimist in privinta primirii licentei. Abonamentele se vind si simbata
Intilnirea derulata miercuri la Primarie si modul in care se distribuie abonamentele pentru sezonul viitor i-au mai redus din ridurile presedintelui Politehnicii, Sorin Boca. „Am vindut deja aproape 100 de abonamente si avem speranta ca vom mai avea clienti. De aceea, am prelungit programul de distribuire a tichetelor si pentru simbata, dupa ce initial am anuntat ca le vom vinde doar pina vineri. Sint convins ca fanii lui Poli care stiu prin ce criza trecem vor veni sa ne sprijine in continuare, prin cumpararea acestor abonamente” a spus presedintele Politehnicii, care a completat: „Vineri seara ne vom face un calcul final, pentru a vedea de ce suma ar mai fi nevoie pentru a lichida datoriile care au dus la neacordarea licentei. Impreuna cu domnul primar Nichita am identificat citeva piste pentru realizarea unor imprumuturi cu ajutorul carora sa putem achita partea presanta a restantelor financiare la care m-am referit si sa ne putem prezenta luni cu dosarul in regula in fata Comisiei de Licentiere”.
Reamintim ca pretul abonamentelor pentru cele 17 meciuri pe care Politehnica le va disputa pe teren propriu in sezonul viitor sint: 50 RON (peluze); 120 RON (tribune); 300 RON (tribuna 0 extinsa); 400 RON (tribuna 0). n ceea ce priveste partida cu Jiul Petrosani, programata duminica, de la ora 17,00, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, vestea buna este legata de starea de sanatate a lui Radu Ciobanu, ce s-a antrenat normal dupa entorsa suferita la antrenament inca inainte de Paste. In schimb, Miclea are sanse aproape nule de a evolua, el accidentindu-se in timpul partidei cu Sportul Studentesc. Reamintim, Toma si Gavatorta sint suspendati duminica.
Bacaul rivneste la locul Iasului
Dinspre Bacau a aparut vestea ca FCM ar trage sa scape de lanterna si sa urce pe locul 15, mizind pe faptul ca acesta nu ar mai fi retrogradabil in cazul in care Poli nu obtine licenta pentru sezonul viitor. „Chiar daca sint vecinii nostri si ne pare rau ca retrogradeaza, bacauanii nu trebuie sa-si faca iluzii pe seama noastra. Iasul va gasi solutii sa obtina licenta si sa joace in divizia A si in sezonul viitor” a spus presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca.
O noua cale de finantare
Primarul Gheorghe Nichita sustine ca a reusit sa gaseasca o cale legala pentru a finanta clubul de fotbal din Dealul Copoului. Astfel, municipalitatea va propune incheierea unui contract de prestari servicii cu Politehnica. „Clubul face servicii de imagine Iasului, promoveaza orasul prin sport. Vom discuta propunerea in sedinta viitoare a Consiliului Local”, a declarat Nichita. Desi, municipalitatea a avut la dispozitie 15 miliarde lei pentru echipa de fotbal, banii nu au putut fi alocati pentru ca legea a suferit mai multe modificari. „Vom aloca mai multi bani acum. Avem prevazute 15 miliarde lei, dar acesti bani au fost pentru finalul de campionat. Trebuia sa analizam in vara prestatia echipei. Altul era bugetul in caz ca Poli retrograda”, a adaugat Nichita.

Comentarii