Penicilina fara efect

miercuri, 01 noiembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Penicilina fara efect

Multa lume s-a intrebat cum s-a intimplat de a pierdut Penicilina meciul de simbata, de pe teren propriu, cu Dacia Pitesti, dupa un inceput de sezon foarte bun. Cauzele acestui insucces, care au indepartat echipa ieseana de poidum (dar care a permis Daciei sa se cocoate pe primul loc in clasament!) sint mai multe si ele probabil ca s-au coroborat in cel mai nefast mod cu putinta pentru elevele lui Nicu Roibescu.
Prima la mina, una dintre titularele de baza, Laura Dulcianu, care a jucat excelent in toate meciurile de pina acum, s-a accidentat la piciorul drept cu putin timp inaintea disputei cu Dacia si n-a avut alta sansa decit sa priveasca de pe banca de rezerve. Unii cunoscuti spuneau, cu un umor negru, ca s-au razbunat nenumaratele ore de dans de la nunta sa, care avusese loc cu doar doua saptamini in urma, dar putini stiu cit de mult a suferit laura vazindu-si echipa in dificultate si stiind ca nu are cum s-o ajute. Inlocuitoarea sa, Adriana Giurgea, n-a facut un meci rau, a reusit numeroase mingi bune in atac, dar parca nu a avut acelasi aport in linia a doua, cum ne obisnuise Dulcianu.
Lipsa din teren a Laurei s-a vazut parca pregnant din cauza zilei mai putin faste a Mihaelei Formagiu si a Tatianei Popa. In aceste conditii, Cezara Ruxandoiu s-a vazut nevoita sa dea tot ce are mai bun pentru a impinge spre victorie Penicilina si a fost foarte aproape de a reusi: atacuri in forta, artificii tehnice din situatii "imposibile", blocaje eficiente. Din pacate, insa, Cezara a gresit de putin tocmai in unele momente decisive ale jocului, adica pe finalul de seturi. Acest lucru i se poate imputa si ridicatoarei Dana Dochia, care a alternat momentele sclipitoare cu cele penibile si nu asta se astepta de la jucatoarea care trebuie sa ofere constanta echipei. Antrenorul Nicu Roibescu a incercat sa schimbe ceva si a inlocuit-o pe Dochia cu mai tinara Lenuta Cozma. Din pacate, constanteanca ori nu era "incalzita" destul ori a fost coplesita de emotii, pentru ca nu a reusit sa se intergreze rapid in sextet si a fost nevoita sa revina pe banca de rezerve.
Apoi, dar nu in ultimul rind, nu trebuie uitat ca Dacia a fost prima echipa cu care Penicilina a jucat in acest sezon la Iasi si i-a pus cu adevarat probleme. Pitestencele au jucat excelent, cu multa ambitie, demonstrind ca cei trei-patru ani de zile de cind joaca in aproximativ aceeasi formula au dus la o omogenizare aproape perfecta. Ridicatoarea Mutascu le-a servit "la milimetru" pe tragatoarele Schiopu si Cirstoiu, iar veteranele Mela si Paraschiv au facut minuni in linia a doua si la blocaj. Dacia este marea surpriza frumoasa a inceputului de campionat si are cu certitudine sansele ei in lupta pentru titlu. Ea ar fi putut pleca invinsa de la Iasi daca gazdele nu ar fi lasat jocul din mina in finalurile de seturi si mai ales daca n-ar fi considerat jocul terminat la 12-9 in tie-break… (Ion TEODOR)

Comentarii