Peticele n-au tinut

duminică, 19 septembrie 2010, 22:40
6 MIN
 Peticele n-au tinut

Politehnica: Anghelache – Al. Manea, Vlaicu, Panait, Cornea – Baiano, Sarghe (’55 – Eze) – A. Neagoe (’55 – Tene), Cl. Ionescu, R. Neagoe (’69 – Herghelegiu) – Palimaru. Antrenor: Ionut Popa.

ALRO: Tataru – Pasare, Visa, Kalai, Ed. Stoica – Quist – Sg. Popescu, Precup (’82 – Dumitra), Cr. Constantin (’71 – Vodita) – Birsan (’55 – Hebga), D. Ene. Antrenor: Corneliu Papura.

Cartonase galbene: Vlaicu (’51), Tene (’83, ‘90^3) – Pasare (‘45^1), Kalai (’60), Tataru (’81).

Catonase rosii: Tene (‘90^3) – D. Ene (’87).

Arbitri: Ciprian Amarandei (Vaslui); Eduard Cringasu (Ploiesti), Valentin Cristea (Calarasi).

CSMU Politehnica nu a inteles nimic din ceea ce s-a intimplat in startul sezonului. Desi era evident ca lotul este subtire valoric, cu suplimentul ratarii pregatirii precompetitionale, iar arbitrii ii trateaza ca pe o echipa mica, iesenii nu au luat nici o masura de remediere a deficientelor amintite. Drept urmare, simbata, in Copou, Poli nu a reusit sa treaca de ALRO Slatina, o formatie in care se regasesc citiva jucatori cu experienta, care a impresionat prin organizare si harnicie.

Absentele lui Panc, Tincu, Drida si M. Tanasa, fapt care a facut ca printre titulari sa apara jucatori precum Baiano, Sarghe ori Andrei Neagoe, precum si neaducerea unui om de gol de valoare s-au simtit din plin in prima repriza, cind gazdele au construit greu, iar Palimaru nu s-a descurcat in fata portii in minutele 11, 22 si 34. Drept urmare, cea mai mare ocazie a primului mitan a fost semnata de fostul iesean Cristi Constantin, al carui sut (min. 12) a fost respins de sub bara de Anghelache, gazdele raminind cu incercarile necadrate semnate de A. Neagoe (’20) si Baiano (’35) si loviturile libere executate de Cl. Ionescu (’39 si ’44). Oaspetii au intrat mai bine in actul doi, Constantin (sut peste poarta in min. 48) si Visa (’52 – reluare "peste" din 6 metri, dupa o gafa a lui Anghelache) irosind uriase oportunitati de a deschide scorul. Schimbarile facute de Ionut Popa schimba insa cursul jocului, Iasul preluind initiativa si dominind aproape in permanenta pina la final. Sansa nu este insa de partea gazdelor la sutul lui Ionescu din minutul 58, care sterge bara, ezitantul arbitru Amarandei se uita spre un asistent ploiestean pentru a vedea daca un fault asupra lui Palimaru (’61) s-a comis in careu, raspunsul fiind, evident, negativ, Tataru iese in evidenta la incercarile lui Ionescu (’61) si Tene (’65 si ’76) iar Vlaicu reia, cu capul, peste poarta, din careul mic, in minutul 81. In acest interval, oltenii au replicat doar prin Hebga, faza din minutul 68 ( sut peste poarta din careul mic, Anghelache neiesind sa respinga) demonstrind ca si absenta portarului Ciprian Manea conteaza mult. Pentru gazde, totul putea fi salvat in prelungiri cind lovitura de cap a lui Alex Manea il batuse pe Tataru, golul fiind evitat insa de un jucator de cimp al oltenilor, care a respins de pe linia portii.

Politehnica a pierdut astfel doua puncte importante in lupta pentru un obiectiv pe care, la cum arata acum, are sanse de a-l atinge doar daca tot norocul existent s-ar pravali peste Copou.

Ce a cautat Nichita la vestiare?

Imediat dupa meci, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a plecat de la tribuna oficiala la vestiare, unde a avut o discutie dura cu antrenorii echipei gazda, carora le-a reprosat jocul slab al echipei. Imediat dupa ce Nichita, care, pe hirtie, nu are nici o functie la CSMU Politehnica, a plecat nervos, de la cabine a iesit si Popa, la fel de iritat.Intrebat ce parere are despre meci, tehnicianul a replicat: "Intrebati-l pe primar!". La discutie a fost prezent si Sichitiu, care a afirmat apoi ca "primarul a fost in vestiarul antrenorilor. Astfel de dialoguri nu trebuie purtate la cald. Nu e o tragedie, ci un semnal de alarma. Ne asteptam si la o astfel de evolutie, din partea unei echipe incropite. Si Barcelona a pierdut cu 0-3 acasa! Cred ca poate fi pusa pe tapet si o regindire a strategiei echipei, pentru ca unii jucatori sint mult sub nivelul obiectivului propus, lucru care poate duce la mai multe despartiri in iarna". De la stadion, Popa a plecat acasa, la Arad, tehnicianul refuzind sa dea declaratii in week-end. Ieri, Sichitiu, care si-a dorit in vara sa lucreze cu antrenori apropiati lui, insistind pentru Stefan Stoica, Marian Rada ori Leo Grozavu, l-a sustinut declarativ pe Popa, intepindu-l subtil pe Nichita. "Pentru a creste o echipa fara multi bani, formata din jucatori luati pe gratis si care nu s-au pregatit in aceasta vara, este nevoie de mult sprijin si de liniste din partea tuturor celor care pot ajuta. Domnul primar poate ajuta mult aceasta noua echipa. Eu nu stiu in ce calitate a venit la vestiar. Lumea trebuie sa inteleaga ca fara o injectie de capital, care sa ne permita intarirea lotului, ne va fi foarte greu sa vizam promovarea, indiferent de cine este presedinte sau antrenor" a spus seful executivului iesean, care declarase in repetate rinduri ca vine in Copou doar daca exista conditii de promovare. Astazi, la Bucuresti, Sichitiu se va intilni din nou cu Ionut Negoita, cu care se poarta tratative de mai mult timp, implicarea la echipa a omului de afaceri amintit fiind speranta obtinerii fondurilor necesare achizitionarii unor jucatori de valoare. Surse din cadrul clubului iesean afirma ca este posibil ca atit Sichitiu cit si Popa sa renunte la colaborarea cu CSMU Politehnica in ipoteza in care in aceasta saptamina nu vor fi identificate solutiile prin care se poate realiza transferul a minimum doi fotbalisti capabili sa faca diferenta in meciurile din Liga a II-a.

  

Anghelache a intors-o ca la Breaza

^ Decizia introducerii intrarii pe baza de bilete a alungat lumea din tribune. Daca la precedentul meci jucat pe "Emil Alexandrescu", la care intrarea a fost libera, au fost peste 2 500 de oameni, iar etapa trecuta, la Mioveni, s-a obtinut un rezultat bun, simbata, in Copou, au urcat maximum 1 000 de spectatori. ^ Oaspetii au facut deplasarea cu un autocar pe care scria Consiliul Judetean Olt, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Traditionale. ^ In repriza a doua, un grup format din circa 20 de persoane, plasat la tribuna B, a incercat sa incurajeze echipa gazda. ^ Fost jucator la FC Politehnica, Iosif Kalai a declarat dupa meci ca s-a simtit ciudat sa evolueze impotriva Iasului. ^ Politehnica s-a plins iarasi de arbitraj, gazdele acuzind faptul ca Palimaru a fost faultat de Kalai in careu in minutul 61, vasluianul Amarandei acordind insa lovitura libera de la marginea careului mare. Iesenii au acuzat si eliminarea usoara a lui Tene, "rosul" vazut de fotbalistul adus de la Rapid II facind ca Iasul sa acumuleze cinci astfel de cartonase in patru etape!!! ^ Constantin Anghelache, unul dintre membrii fondatori ai CSMU Politehnica, a avut o pozitie ciudata la final. La citeva minute dupa ce a sustinut ca Iasul putea cistiga daca primea penalty iar eliminarea lui Tene a fost gratuita, cel care l-a impus ca "secund" in Copou pe fostul "principal" de la Tricolorul Breaza, Florin Stancioiu, si-a schimbat pozitia, spunind: "Nu comentez arbitrajul. Pentru a cistiga, aveam nevoie de o alta abordare a meciului de azi, cu o mai mare dorinta a jucatorilor". ^ Eliminarea lui Ene s-a datorat unei lovituri puternice pe care slatineanul i-a aplicat-o lui Al. Manea, la un duel aerian, ieseanul avind nevoie de minute bune de ingrijiri medicale pentru a putea reintra in joc. ^ Corneliu Papura: "Nu stiu daca rezultatul este echitabil, insa, dupa cite ocazii am avut, meritam sa inscriem. In prima repriza, Iasul nu a avut mari ocazii, iar in a doua s-a deschis, lucru de care puteam profita. Nu comentez arbitrajul, insa cred ca un jucator al Iasului a jucat mingea cu mina din postura de ultim aparator in prima repriza (n.r. – antrenorul s-a referit la Sarghe). In ceea ce priveste momentul in care gazdele au cerut penalty, nu am vazut bine faza".

Comentarii