Poli-show in Copou

vineri, 24 martie 2000, 00:00
2 MIN
 Poli-show in Copou

Daca lumea scandeaza numele portarului iesean cind greseste copilareste si Iasul primeste gol, aceasta iti da de gindit. Cind aproape tot stadionul aplauda la scena deschisa pe jucatorii schimbati, iarasi iti pui niste semne de intrebare. Asta insa doar daca nu ai fost prezent pe stadion la meciul dintre Poli si Cimentul de miercuri, atunci cind Poli efectiv a incintat. In fata unei echipe care s-a preocupat de fotbal si a jucat deshis, placut ochiului, gazdele au repetat prestatia foarte buna din turul campionatului atunci cind doar nesansa i-a privat de cel putin o remiza. Dupa meciul de miercuri ar fi nedrept sa se faca remarcari pentru ca intreaga echipa s-a daruit si la majoritatea jucatorilor le-a iesit aproape totul. Urdaru, plasat fundas dreapta, a fost fara mila in aparare si a marcat si un gol de senzatie, cuplul de fundasi centrali Constantin – Paraschiv i-au sufocat pe Neculai si Vasilachi, Gheban, in ciuda unor neatentii, s-a agatat si el ca scaiul de adversari, asa ca Stoian nu a avut emotii in poarta. Mijlocul, de atita amar de vreme punctul nevralgic al iesenilor, a mers "ceas", Onofras aratind ca a invatat multe din ratarile din tur, Nita fiind al doilea minz zburdalnic pe celalalt flanc, sting. In centru Medeleanu a arat cu spor iar Ion Radu a avut din nou limpezimea atit de necesara unei echipe voluntare.
Revenirea lui Serban s-a facut simtita in atac in timp ce Ionescu, care a inceput sa fie prezent tot mai des in fata golului, a ratat, totusi, de doua ori incredibil. Mai este de notat si faptul ca Basascu pare a fi prima rezerva mai mereu, juniorului Vintila i se da tot mai mare credit in scopul cresterii curajului sau in joc in timp ce Fieraru, foarte sters in primele trei meciuri, si-a demonstrat in primul rind lui ca poate mult mai mult decit a aratat pina acum in Copou.
Una peste alta, victorie tonica a iesenilor care da sperante de instaurare totala a linistei in ceea ce priveste lupta pentru retrogradare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii