Politehnica Mecon l-a recuperat pe Cornel Aanicai

joi, 18 martie 1999, 00:00
3 MIN
 Politehnica Mecon l-a recuperat pe Cornel Aanicai

Simbata se reia campionatului diviziei A de handbal masculin, retur programat dupa exact patru luni de pauza competitionala. Pregatirile echipei Politehnica Mecon Iasi, care au debutat in primele zile ale acestui an, se afla acum aproape de finalizare. Daca la capitolul antrenamente elevii antrenati de Costel Schender si Tiberiu Daian au punctat prin sedinte aproape zilnice plus un semicantonament, lotul de jucatori a suferit citeva modificari. Fara a-i mai avea in componenta pe Nelu Zepciuc si Marius Ciocoiu, iesenii si-au asigurat serviciile fostului junior de la LPS Roman, Hutanu, si pe ale lui Cornel Aanicai. Format la Iasi dar plecat pe perioada stagiului militar, Aanicai a evoluat la Timisoara, transferul fiind asigurat in acesta saptamina numai dupa ce iesenii au platit 500 de marci germane. Desi s-au antrenat alaturi de ieseni inca de la inceputul sezonului, cei doi jucatori vor fi cu acte in regula ale Politehnicii Mecon abia de astazi, cind prof. Schender va fi prezent la FR Handbal pentru a oficia transferurile. In ceea ce-i priveste pe Eugen Pascutoi si Andrei Varvaruc, le-a expirat imprumutul la Moldosin Vaslui, jucatorii urmind sa participe alaturi de echipieri la partida se simbata, impotriva Cimentului Medgidia. Din pacate, accidentarea lui Varvaruc la genunchi (suferita in turneu Ligii Nationale disputat chiar la Iasi) a recidivat. Fara a efectua refacerea asa cum ar fi trebuit, jucatorul a acuzat la antrenamentele din aceasta saptamina dureri, astfel ca prezenta lui in teren este incerta.
Clasata in acest moment pe antepenultimul loc in clasament, Politehnica Mecon si-a propus ca sfirsitul acestui sezon sa-i gaseasca mai aproape de virful ierarhiei. primul prilej de a-si indeplini obiectivul este chiar simbata, in fata unei echipe careia i-a cedat in tur la doar un singur gol diferenta. (Lucian M.)
Florin Zalomir, medaliat cu bronz la Minsk
Sabrerii ieseni au participat zilele trecute la un concurs de Cupa Mondiala pentru juniori desfasurat la Minsk, in Belarus. Florin Zalomir a reusit o frumoasa performanta, cucerind medalia de bronz in conditiile unei participari numeroase, la start aliniindu-se peste 100 de sportivi. Ieseanul l-a invins in sferturile de finala pe francezul Gilmash cu 13-15, pentru a pierde cu acelasi scor in semifinale, la germanul Bauer. Ceilalti sabreri de la CSS Unirea Iasi au ocupat urmatoarele pozitii: Radu Tofan (39), Catalin Ganea (42), Andrei Moldoveanu (59), Andrei Bors (64). Au mai participat si doi sportivi din Bucuresti, Puiu Ivan reusind sa acceada in primii 64 unde a pierdut din primul meci, iar Costel Danciulescu a incheiat concursul in primii 32. "Dupa un drum istovitor, baietii nu au apucat sa doarma decit patru ore. In aceste conditii, rezultatele obtinute sint foarte bune. Eforturile depuse au fost exceptionale, ceea ce ma face sa afirm ca baietii au fost eroi la Minsk. As dori sa multumesc DJTS si CSS Unirea pentru sprijinul acordat, facind posibila aceasta deplasare", a afirmat antrenorul emerit Iulian Bituca, cel care a condus delegatia Romaniei. In urma acestui succes, Zalomir se afla pe locurile 9-12 in clasamentul Cupei Mondiale, clasare care ii da dreptul sa spere la o medalie la Campionatele Mondiale de luna viitoare. (Daniel SIMION)

Comentarii