Promisiuni nu, sperante da

marți, 27 martie 2001, 23:00
3 MIN
 Promisiuni nu, sperante da

E greu de crezut ca doua echipe pot ajunge sa dispute sase-sapte meciuri oficiale in acelasi sezon, dar soarta asa a vrut: dupa ce au jucat una impotriva alteia de doua ori in sezonul regulat al Diviziei A si de alte doua ori in semifinalele Cupei Romaniei, Penicilina si Rapid Bucuresti trebuie sa mai dispute doua sau trei meciuri in primul tur din play-off-ul Diviziei A. Cum iesencele au terminat returul pe locul sase, iar giulestencele pe cel de-al treilea, regulamentul spune ca cele doua formatii vor fi fata in fata azi la Iasi si apoi simbata, la Bucuresti. In cazul in care una dintre echipe va cistiga ambele intilniri, ea se va califica mai departe in semifinale, in timp ce invinsa va juca pentru locurile 5-8. Daca, insa, dupa primele doua jocuri fiecare echipa va avea in cont cite o victorie, se va juca si un al treilea meci, duminica, tot la Bucuresti, rapidistele fiind avantajate de a juca pe teren propriu meciul decisiv din cauza locului mai bun ocupat la finalul returului.
Din acest punct de vedere, Rapid trebuie considerata si chiar este favorita acestei dispute, in ciuda faptului ca partidele disputate in acest sezon intre bucurestence si elevele lui Nicu Roibescu au fost foarte echilibrate. Atit in Cupa Romaniei, cit si in campionat, echipa care a jucat pe teren propriu s-a impus si de fiecare data cu 3-1. Mai mult chiar, iesencele au reusit sa le produca jucatoarelor de sub Podul Grant un mic complex de inferiotitate, vizibil atit in meciul retur din semifinalele Cupei, cind Penicilina a cistigat de o maniera impresionanta, dar si in campionat, la inceputul lui martie, cind vedeta Rapidului, Corjeutan, a fost umilita de Cezara Ruxandoiu, iar antrenorul oaspetelor, Costinel Stan, a fost aproape de o criza de nervi, plecind de la sala vorbind de unul singur…
Sigur, e greu de anticipat ce se va intimpla astazi, cu atit mai mult cu cit fiecare jucatoare rapidista este dornica de revansa la Iasi, iar echipa din Giulesti, campioana en-titre, n-a refuzat inca la ideea de a-si apara titlul cistigat anul trecut. In cazul in care Costinel Stan si echipa sa vor cistiga azi, se poate spune ca au inclinat definitiv balanta calificarii in semifinale in favoarea lor. In schimb, daca Penicilina va trece linia de sosire in postura de invingatoare, lupta ramine deschisa si nimeni nu poate sti ce se va intimpla la Bucuresti, la sfirsitul saptaminii…
Singura noutate fata de meciul anterior dintre cele doua echipe, jucat in urma cu trei saptamini, va fi aparitia in lotul Penicilinei a Laurei Dulcianu, care a fost recuperata aproape in totalitate dupa acidentarea suferita in luna noiembrie. Cu certitudine, Laura, care poarta in continuare o genunchiera speciala la piciorul drept, nu va fi introdusa din primul minut al jocului, pentru a nu forta, dar este posibil sa se apeleze la ea in momentul in care jocul o va cere.
Programul celorlalte intilniri care se disputa azi in turul intii din play-off este: GazMetan Tg. Mures – Universitatea Bacau; CSU Metal Galati – Dinamo; Unic Piatra Neamt – Dacia Pitesti. In play-out, acolo unde se vor decide retrogradatele, se joaca Universitatea Craiova – Astral Sibiu si Braiconf Braila – RATB. (Ion TEODOR)

Comentarii