Promovarea? Poate la anul!

duminică, 02 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Promovarea? Poate la anul!

Daca pentru acest sezon Politehnica Iasi mai avea ceva sanse (teoretice) de a aspira la promovarea in primul esalon, ele au fost spulberate simbata, la Vaslui, cind echipa antrenata de cuplul Hatura – Ciocoiu n-a reusit sa treaca de Moldosin. Fara doi titulari din echipa de pina acum (Adam si Onuta – despre acesta nestiindu-se nimic inca de joi), cu un arbitraj mai mult decit bun, iesenii n-au reusit sa tina pasul cu echipa gazda, una care s-a batut efectiv pentru victorie desi sansele ei de marire se risipisera din chiar prima etapa a returului. Chiar daca o repriza iesenii s-au aparat destul de bine, cu Pralea excelent in poarta si cu veteranii Zepciuc si Chitoroaga dind totul din ei, oaspetii au cedat din nou datorita lipsei solutiilor din atac. Cum Timofte a fost neutralizat aproape total de veteranul Gavrila, cum pivotii n-au prea contat in lupta cu masivul Mardare, cum flancul drept a insemnat doua patrunderi ale lui Zepciuc si un contraatac a lui Ionescu, greul a cazut pe umerii juniorului Dimofte. Jucat cu insistenta, tinarul de la care coechipierii au cam asteptat totul, s-a achitat doar in parte de sarcini, lipsa de experienta conducind (inevitabil) si la destule greseli.
Intr-o sala in care lumina era mai mult decit chioara iar cronometrul lipsea cu desavirsire de pe tabela, oaspetii au condus ostilitatile in start, pe fondul a doua goluri marcate de Zepciuc dar si a unui 7 m aparat de Agrigoroaie. Insa, apararea 5+1 bine coordonata de Zepciuc, da semne de oboseala pe partea dreapta, acolo unde Massari il scapa de citeva ori pe Lilian Cozma si se instaleaza un echilibru permanent intre echipe, care conduc pe rind, la maximum doua goluri diferenta. Pralea are interventii de efect, Dimoftesi Timofte inscriu si ei de cite doua ori, dar rezultatul la pauza il stabileste Chitoroaga, in inferioritate, dupa un 7 m scos de Timofte. La reluare, scenariul continua insa numai pina in ultimele zece minute de joc, atunci cind Dimofte da un pas gresit, Mihoci inscrie pe contratac si gazdele conduc pentru prima data cu trei goluri diferenta (20-17). Ionescu este apoi eliminat pentru doua minute, Timofte trimite peste poarta din 7 m si diferenta creste la cinci goluri. Meciul era jucat si finalul n-a mai adus decit un schimb de "replici" pe extrema intre Timofte si vasluianul Iacob, care inscriu de citeva ori consecutiv, unul pe greseala celuilalt.
Moldosin: Mocanu – L. Cosma 5 (1 din 7m), Gradinaru 2, Gavrila 1, Mardare 1, Cotoroi, Iacob 4. Au mai jucat: Leu – G. Cozma 7 (4), Hagiu 1, Mihoci 3, Zarzalin.
Poli: Pralea – Timofte 6, Dimofte 5, Chitoroaga 4 (2), Massari 2, Zepciuc 3, Ionescu 1. Au mai jucat: Agrigoroaie – Halauca si Varvaruc.
In etapa viitoare (programata simbata 8 aprilie), Politehnica va intilni la Iasi pe Cimentul Medgidia. (Lucian MINUT)

Comentarii