Rasturnam inca o reduta din Ardeal?

sâmbătă, 14 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Rasturnam inca o reduta din Ardeal?

Confirmind in mare masura startul bun luat in aceasta primavara, baschetbalistii de la Poli Moldrom au terminat turul grupei 1-8 pe un onorant loc II, care o mentine cu sanse mari pentru batalia din play-off. Cum timp pentru pauze nu prea mai este, astazi, la Tirgu-Mures, studentii vor intilni echipa locala Herlitz Mobex. Va fi o partida foarte interesanta deoarece cele doua echipe se prezinta cu stari de spirit diferite. Daca iesenii sint relaxati, ei conrtrabalansind la Cluj-Napoca insuccesul cu Dinamo, gazdele acuza ultima infringere cu Erbasu-Steaua, "pe teren propriu", la Sibiu (sala din Tg. Mures fiind suspendata o etapa dupa incidentele de la meciul cu Dinamo). Sigur ca muresenii nu se multumesc cu pozitia ocupata in prezent, mai ales ca au in echipa un trio sirb cu multe pretentii. Daca la Iasi, studentii au invins la limita (89-88), tot ei au mai reusit un succes la 10 puncte diferenta in turneul de la Cluj, in urma cu doua saptamini. Asa ca putem astepta o intilnire foarte atractiva, gazdele avind obligatii mari fata de suporterii lor. Cheia jocului pentru ieseni o reprezinta anihilarea sirbilor Zindovic, Zivkovic si Ilic, primul reusind la Iasi un adevarat recital cu 30 de puncte si 6 aruncari de la distanta Nu va fi usor de rezistat in fata tornadei muresene, care formeaza cel mai bun atac din intreg campionatul (607 p), dar si una dintre cele mai penetrabile aparari (589 p), fiind devansata la acest capitol doar de ultima clasata, CSU Galati (594 p).
In afara celor trei jucatori mentionati, ex-ieseanul Karoly Takacs, antrenorul gazdelor ii are la dispozitie pe Nagy, Pascu, Denes, Radu, Matei, Takacs, Danciu si Ciocean .
Iesenii au plecat la Tg. Mures direct de la Cluj, avind programate doua antrenamente. Atomsfera este deosebit de favorabila, toata lumea fiind constienta ca un rezultat bun reprezinta o mina de aur, in timp ce o infringere nu-i un capat de tara. Iata lotul iesean: Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci si Mirisevschi, entorsa ultimului, mai serioasa decit astepta nu ofera 100 % sanse de a fi apt de joc.
Celelalte meciuri din prima etapa a returului : SOCED – Erbasu Steaua; Dinamo – Forest Sibiu; Carbochim Cluj-Napoca – BRD Ploiesti (grupa 1-8); Elba Timisoara – "U" Cluj-Napoca; Farul – Rapid; Sportul Studentesc – West Petrom Arad; Romradiatoare Brasov – CSU Galati. (Lucian MINUT)

Comentarii