Regulamente calcate in picioare

sâmbătă, 06 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Regulamente calcate in picioare

Desi se afla sub contract cu echipa de handbal CSM XXI, care a suspendat-o pentru sase etape deoarece nu s-a prezentat la echipa, portarita Mihaela Cracana a aparat, joi, poarta echipei Silcotub Zalau, in partida disputata cu Antilopa pe teren propriu si cistigata de salajence cu scorul de 38-25. Conform regulamentului FRH, clubul din Zalau este pasibil sa piarda la masa verde aceasta partida. Silcotub, la fel ca Otelul Galati ori Oltchim Rimnicu Vilcea, au jucat partidele primei etape in devans deoarece sint angrenate in Cupele Europene. Daca Oltchim s-a impus acasa cu 27-21 in disputa cu U. Ursus Cluj, iar Otelul a pierdut la Constanta cu 33-27, rezultatul de la Zalau stirneste vii contradictii.
Concret, in cadrul sedintei Biroului Clubului Sportiv Municipal Iasi, intrunit pe 18 decembrie 2000, s-a decis ca, in conformitate cu capitolul VII, art.61, 62 din Regulamentul de disciplina al FRH, jucatoarea Mihaela Cracana sa fie suspendata pe o perioada de 6 etape, sanctiunea fiind anulata in cazul in care handbalista se prezenta la echipa. Decizia a fost trimisa la FRH, care a luat act de suspendarea portarului iesean. In plus, Mihaela Cracana a avut contract cu CSM pina pe 1 iulie 2000 insa, conform unei clauze din contract, dorinta handbalistei de a parasi CSM Iasi trebuia anuntata in scris cu 45 de zile inaintea datei de expirare a contractului, atit la club, cit si la federatie. In cazul in care aceasta nu si-a exprimat in scris dorinta de a pleca, contractul s-a prelungit automat pina in iulie 2001.
Fax intre milenii
Chiar daca FRH a declarat-o libera de contract, Mihaela Cracana nu putea fi legitimata la un alt club fara acordul CSM Iasi XXI. In plus, daca iesenii ii dadeau unda verde, clubul din Zalau ar fi trebuit sa plateasca la grila dezlegarea acesteia. Simtindu-se cu musca pe caciula, Silcotub a trimis, pe 30 decembrie 2000, un fax pe adresa DJTS (ce a ajuns la Iasi abia pe 3 ianuarie 2001!), fax ce avea ca destinatie CSM Iasi (!) " Rugam insistent sa ne comunicati contul dumneavoastra si banca unde sa va viram contravaloarea dolarilor la cursul zilei in lei la data platii ", scrie negru pe alb si semneaza Liviu Dorel Pop, presedintele AS Silcotub. In aceeasi "epistola", ajunsa la Iasi cu o zi inaintea debutului Mihaelei Cracana in poarta echipei Silcotub, clubul din Zalau cere sa i se comunice, cu acte doveditoare, grila reala de transfer a jucatoarei, conform regulamentelor FRH si EHF. Regulamente calcate in picioare nu numai de Silcotub, dar si de catre cineva de la Federatie, deoarece pentru noua legitimare era nevoie de acordul scris al CSM Iasi. Pentru ca acesta nu exista, ilegalitatea este evidenta, Mihaela Cracana fiind in culpa joi. Mai mult, se pare ca portarul iesean va fi folosit si duminica, in cupele europene, in meciul pe care Silcotub il disputa cu echipa portugheza Madera.
Intr-o situatie asemanatoare se afla ieseanca Lacramioara Alexescu Pintilei, dar centrul iesean nu va juca astazi, la Vaslui, cu Fibrex Nylon Savinesti, joc din prima etapa a Ligii Nationale. In fapt, CSM a trimis la FRH cei 2,5 milioane lei, reprezentind taxa de legitimare a jucatoarei, insa, pentru ca nu a achitat inca clubului galatean cei 2000 de dolari cit reprezinta grila de transfer, Alexescu Pintilei nu poate fi folosita. Desi prezenta acesteia in teren este necesara ca aerului, in conditiile in care in lotul echipei pregatita de Veniamin Lupan exista doar zece handbaliste, dintre care extrema Macrina Tomuleac este accidentata.
Handbalul feminin iesean are trei moase
Vestea buna este ca intre CSM, SC Iasi XXI si AS CFR Iasi s-a semnat, ieri, contractul de colaborare. Interesant de mentionat este aportul Regionalei CFR Iasi, prin asociatia sportiva, care se obliga, printre altele, sa asigure cheltuielile legate de calendarul competitional, transport, achizitii de noi jucatoare, salarii, plata indemnizatiilor de efort, a arbitrilor si medicilor prezenti la meciuri. Intr-un cuvint, cam tot ce tine de echipa. In plus, AS CFR se obliga sa achite si salariul antrenorului secund, ce se va ocupa cu pregatirea fizica a jucatoarelor, cel desemnat pentru acest post fiind Dorel Ursache. La Vaslui, CFR-CSM Iasi XXI, noua denumire a echipei, a plecat astazi dimineata, urmind sa revina in cursul aceleeasi zile, in timp ce arbitrii intilnirii cu Fibrex Nylon Savinesti sint I. Manea (Bucuresti) si D. Popa (Pitesti).
Celelalte meciuri ale primei etape: ERA Baia Mare – Rapid CFR Bucuresti; Rulmentul Brasov – U. Remin Deva. (Leonard CANANAU)

Comentarii