Sarabanda fluierasilor

vineri, 23 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Sarabanda fluierasilor

Dupa cum v-am informat, miercuri, meciul amical dintre formatiile locale FCM Poli si Telecom a fost arbitrat de o brigada inedita. La centru a oficiat Sorin Nistor, arbitru divizionar D, iar asistenti au fost persoane din staff-urile celor doua echipe! Asta in conditiile in care cei mai buni arbitri ieseni actuali, Anton Helesteanu (divizionar A) si Ciprian Paraschiv (divizionar B) isi faceau in Copou antrenamentele! Mai reamintim ca si simbata, la amicalul dintre Poli si Unirea 2000 au aparut contestatii la adresa brigazii de arbitri care a oficiat pe "Tepro".
Ieri am dialogat cu presedintele Asociatiei Judetene de Fotabl Iasi (reprezentanta FRF in teritoriu), Constantin Dragomirescu pe aceasta tema. "Arbitrii ieseni sint organizati si pe plan local intr-o comisie care activeaza in cadrul Asociatiei. Noi raspundem prompt oricarei solicitari si trimitem brigazi de arbitri, care oficiaza gratis la meciurile amicale jucate in Iasi. Totul este insa sa ni se ceara acest lucru. Or, Poli nu a dat nici un telefon pentru a solicita arbitri, ca sa nu mai spun de vreo adresa oficiala. Doar nu o sa sunam noi sa intrebam daca au nevoie de arbitri la amicalele care nici nu stim cind sint programate. De exemplu, astazi (n.n. – ieri) am aflat din intimplare ca simbata Poli va juca cu Dorohoiul si ne-am autosesizat, ca sa spun asa, si vom trimite o brigada de arbitri in Copou".
In replica, presedintele FCM Poli, Emil Lupulescu a declarat cu privire la acest subiect: "De obicei, pentru a elimina telefoanele de prisos discutam direct cu arbitrii nostri cei mai buni care erau amabili si veneau imediat sa conduca meciurile. Cum nu aveam niciodata probleme la modul in care eram arbitrati nu am mai apelat la AJF. Miercuri s-a produs insa o neintelegere intimplatoare, legata de asistenti care este un caz intimplator".
Oricum, ambele parti au garantat ca la amcialul de miine, cu FCM Dorohoi, pe terenul II din Copou va fi prezenta o brigada "calificata". (Ovidiu MINEA)

Comentarii