Se alearga pe rupte in Bucuresti

joi, 04 octombrie 2012, 22:18
2 MIN
 Se alearga pe rupte in Bucuresti

Atleti din 30 de tari vor lua startul la Maratonul Bucuresti, "Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon", care se va alerga duminica 7 octombrie, cu startul si sosirea in Piata Constitutiei. Printre participanti sunt inscrisi si 20 de sportivi de elita din Kenya, Etiopia si Rusia.
Valeria Racila van Groningen (fosta campioana olimpica de canotaj in 1984), presedintele Asociatiei Bucharest Running Club, a precizat ca sunt prevazute mai multe probe: maratonul pe distanta clasica de 42,195 km, semimaratonul de 21,095 km, stafeta 4×10,54 km, cursa populara de 3,5 km si crosul copiilor, 0,5 si 1 km, pe categorii de varsta de la 4 la 12 ani. Competitia celor mici va avea loc sambata 6 octombrie, iar celelalte duminica/
”Prin organizarea acestui maraton, dorim sa sensibilizam publicul cu privire la beneficiile activitatii sportive si ale unui stil de viata sanatos. in activitatea mea de canotor, am simtit de la an la an schimbarile benefice aduse de o disciplina riguroasa, de o dieta echilibrata si activitatea fizica. Avand in vedere ca din ce in ce mai multe persoane sufera de afectiuni cardio-vasculare, obezitate si problemele cu articulatiile, maratonul este o competitie foarte utila ce pune in evidenta importanta exercitiului fizic”, a spus Valeria Racila van Groningen.
In total sunt oferite peste 170 de premii, dintre care 70 in bani. Persoanele cu dizabilitati pot concura la oricare dintre probe. Organizatorii au anuntat doua premii speciale, primul oferit lui Florin Stanciu din Ploiesti, care va alerga in total 100 km, ultimii 42 km in cadrul maratonului de la Bucuresti, iar al doilea alergatorului care va trece ultimul linia de sosire.
Beneficiile obtinute din donatii sau taxe de participare sunt oferite unor organizatii neguvernamentale care au scopuri umanitare sau ecologice.

In cadrul aceleiasi competitii, se va disputa si Campionatul national de maraton pentru  seniori, tineret, juniori si veterani. ”Sunt 50 de participanti la Campionatul National de maraton, in cadrul maratonului international”, a spus Sorin Matei, presedintele Federatiei Romane de Atletism, la o conferinta de presa. Sorin Matei a mai mentionat: ”Cu ocazia Maratonului Bucuresti inscriem si noi Federatia Romana de Atletism o echipa la proba de stafeta. Este o echipa care pledeaza pentru miscare, nu de performanta, alaturi de echipele corporatiilor. Este un mod de a sarbatori faptul ca implinim anul acesta 100 de ani de la constituirea federatiei. Vom marca aceasta aniversare pe data de 2 noiembrie, sper sa vina acolo multi iubitori ai atletismului. Vrem sa ne amintim si sa povestim ce inseamna aceasta cifra – 100 de ani”.
La final, Sorin Matei a mentionat ca pentru anul viitor, 2013, se intentioneaza organizarea la Bucuresti a Campionatului Balcanic de maraton, in cadrul Maratonului international Bucuresti.  (AGERPRES)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii