Se apropie scadenta

luni, 19 iunie 2006, 23:53
3 MIN
 Se apropie scadenta

rec zilele una dupa alta si nimic nu vine sa dea un verdict in privinta viitorului Politehnicii, echipa care si-a cistigat locul in Liga Nationala de handbal masculin dar care acum se afla in postura de a pierde foarte multi jucatori, ofertati de alte echipe din tara. Asteptata intilnire intre conducatorii echipei si primarul Gheorghe Nichita, care sa puna tapet solutiile pentru continuarea activitatii in conditii optime n-a avut loc nici ieri, cum n-a avut loc nici in zilele precedente. Directorul CS Politehnica, Leonida Antohi, spune ca a asteptat in permanenta un semn din Primarie (dupa ce edilul sef a afirmat ca este dispus sa rediscute finantarea echipei) insa a fost de fiecare data informat doar de agenda incarcata a edilului sef. La cum se prezinta prezinta situatia acum, probabil ca intilnirea respectiva se va mai amina citeva zile bune cita vreme nici conducatorii echipei nu insista pentru a clarifica situatia si nici nu-i de asteptat ca actiunea sa vina de la primar, care s-a agitat din toate puterile doar cind a fost vorba de sportul lui preferat. Insa toata aceasta tergiversare a lucrurilor, lipsa totala de contact dintre conducatorii echipei si jucatori (!?!), nu au cum sa aduca ceva bun in conditiile in care multi dintre handbalisti si-au cam pierdut rabdarea. „Se implinesc doua saptamini de cind am terminat barajul si de cind astept un raspuns. Am considerat Iasul ca prima optiune insa nu mai pot astepta, asa ca miercuri (n.r.-miine) voi lua o decizie.”, spune portarul Florin Spiridon, care, foarte probabil, va da curs ofertei consistente venite de la Bacau. Si in situatia lui Spiridon sint si alti jucatori, care nu pot astepta la infinit o oferta pentru ca risca sa dea vrabia din mina pe cioara de pe gardul Politehnicii. Pralea are semnat un precontract cu Uztel Ploiesti insa ar putea fi intors din drum, Bondar si Tancau sint si ei la final de contract si au oferta net superioara de acasa, de la Bacau, chiar daca vor evolua in esalonul doi, Steaua asteapta raspuns pentru Dediu care nu vrea sa ramina sub nici un chip iar exemplele pot continua. Practic, soarta handbalului masculin iesean se hotaraste in aceste zile: ori se gasesc resurse financiare (5-6 miliarde ROL pentru un obiectiv locurile 5-8) pentru a tine jucatorii actuali si pentru a completa gaurile, ori pleaca mai bine de jumatate din echipa si atunci Politehnica poate sa renunte din start la locul din liga pe care l-a cistigat recent si chiar la echipa in sine.
Din nou, turnee
Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Handbal a luat in discutie, in cadrul sedintei de luni, posibilitatea schimbarii sistemului competitional in Liga Nationala feminina si masculina, incepind cu sezonul viitor, sistem care s-a mai practicat in urma cu trei ani.”S-a discutat despre sistemul competitional la toate nivelurile. In privinta Ligii Nationale, feminina si masculina, s-a luat in discutie varianta cu turnee, ce vor echivala cu turul campionatului, urmate de play-off, cu primele opt echipe clasate si play-out, cu urmatoarele sase formatii”, a declarat antrenorul Cornel Badulescu, membru al Comisiei Tehnice. Propunerea trebuie aprobata de Consiliul de Administratie al forului de specialitate in prima sedinta.
Tot in cadrul Comisiei Tehnice, antrenorul echipei nationale feminine, Gheorghe Tadici, a prezentat analiza participarii selectionatei la barajul pentru Campionatul European din luna decembrie, pierdut in fata Serbiei si Muntenegrului. Concluzia analizei sale a fost ca jucatoarele Romaniei au fost obosite si afectate de accidentari. „Necalificarea Romaniei la turneul final al CE din Suedia a fost un accident.”, a afirmat Tadici la final. Tehnicianul are contract cu FR Handbal pina in 2008, avind drept obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice si obtinerea unei medalii la competitia de la Beijing. In dubla mansa cu Serbia-Muntenegru, nationala feminina a ratat pentru prima data prezenta la un turneu final de competitie internationala, fiind singura reprezentativa care a participat, pina in 2006, la toate editiile de campionate europene si mondiale.

Comentarii