Se rupe pisica la Poli?

miercuri, 21 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Se rupe pisica la Poli?

Dupa o (prea) lunga perioada de amortire, presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli Iasi, Romeo Olteanu da, in sfirsit, semne de initiere a unei campanii de deratizare la clubul din Copou. Exasperat de faptul ca societatea pe care o conduce, Iasi XXI, sa fie singura care mai pompeaza bani la echipa, Olteanu a spus ca ieri a dat un ultimatum membrilor CA privind pozitia acestora fata de club. "Am primit semnale ca sint destule persoane din conducerea clubului carora nu le pasa absolut deloc de soarta acestuia. Ba, mai rau, comploteaza impotriva lui Poli. Sint decis sa fac curatenie. In primul rind, in cel mai scurt timp voi convoca Adunarea Generala si le voi comunica membrilor care nu au respectat statutul ca si-au pierdut aceasta calitate. Apoi, chiar si la nivelul Consiliului de Administratie pot sa apara modificari, in functie de pozitia pe care actualii membri o vor avea fata de sustinerea financiara a echipei. Daca nu se va mai gasi nimeni interesat sa ajute clubul, va trebui sa ne descurcam cu cele 200 si ceva de milioane de lei pe care Iasi XXI le da lunar, desi ne va fi foarte greu. Oricum, daca apar noi doritori de a se asocia cu Iasi XXI in vederea sustinerii FCM Poli, ei sint bineveniti. In plus, voi vedea si care este situatia panourilor publicitare de pe stadion, acolo unde vor ramine doar cele ale societatilor care au virat bani la club in ultima perioada" a declarat Olteanu.
Presedintele CA a fost ieri dimineata prezent la stadion impreuna cu doi experti care au facut un tur al lui "Emil Alexandrescu", viceprimarii Dumitriu si Munteanu preferind sa nu se mai deplaseze pina in Copou, ei primind doar raportul celor constatate. "Am primit confirmarea ca fara o reparatie capitala stadionul va ramine in scurt timp o amintire. Proiectul de reparatie care va fi propus Consiliului Local vrem sa fie conform cerintelor actuale ale UEFA si nu este exclus, daca el va fi transpus in practica, sa primim in viitor cereri de disputare a unor partide de cupe europene la Iasi, pentru ca nu stiu cite stadioane din tara vor indeplini cerintele actuale. Sa nu mai amintesc faptul ca orice eveniment sportiv de anvergura internationala poate fi adus la Iasi, imaginea orasului avind enorm de cistigat. Din pacate, suma necesara este destul de ridicata: la prima vedere, inclusiv cu acoperirea stadionului, construirea unui mini-hotel, a unei sali de forta si amenajarea spatiilor de sub tribune, a instalatiei de nocturna, a scaunelor individuale si a unei tabele moderne ar fi nevoie de 48 de miliarde de lei. Totusi, esalonati in cinci-sase ani, acesti bani ar putea veni de la bugetul local tinind cont de avantajele care pot sa apara pentru oras in viitor".
In legatura cu asigurarea sumelor necesare transferarii jucatorilor solicitati de antrenorul principal Ion "Lita" Dumitru nu au aparut noutati, in cursul zile de astazi fiind asteptata o noua intilnire in legatura cu acest subiect. Din nefericire, trenarea rezolvarii acestui subiect dauneaza enorm atmosferii din echipa.
Altfel, astazi, de la ora 11.00, pe terenul II din Copou, se va disputa un nou meci amical, FCM Poli urmind sa primeasca replica divizionarei C, Telecom Iasi. "Gazdele" nu vor putea conta pe mai multi jucatori care sint accidentati, ultimele "victime" (Dobrea, Acatrinei) aparind in urma partidei cu FC Unirea 2000. (Ovidiu MINEA)

Comentarii