Sperantele si suferintele strainilor din Iasi

miercuri, 19 iunie 2002, 23:00
2 MIN
 Sperantele si suferintele strainilor din Iasi

"Nu credeam ca Franta nu va ajunge cel putin in sferturi", spune Dimitri Keller, un tinar francez din Alsacia care studiaza la Iasi. Acesta a urmarit cu sufletul la gura toate meciurile pe care le-a sustinut Franta, insa spune ca inca de la prima infringere, cea suferita in meciul cu Senegal, a stiut ca nu mai exista prea multe sanse. "Dezamagirea mare a fost la primul meci. Ultimul a fost doar sfirsitul esecului" . Directorul Centrului Cultural Francez, Paul Levy, recunoaste ca nu a avut timp sa vada meciurile, acestea fiind programate dimineata, insa rezultatele l-au intristat. Nu are insa nici o indoiala asupra valorii echipei nationale a Frantei: "Nu cred ca se poate pune sub semnul indoielii valoarea, pentru ca Franta a cistigat consecutiv titlul mondial si pe cel european", spune Paul Levy. Francezii din Iasi nu reclama insa arbitrajul pentru infringerea echipei lor, considerind ca a cistigat cine a jucat mai bine in acel moment. "Nu inseamna ca daca o echipa nu are o mare traditie in fotbal nu poate cistiga", spune Dimitri Keller. " Imi place cind cistiga o echipa «mica» ", spune si Paul Levy, un admirator al echipei Braziliei.
La fel gindeste si Jorge Gonzales, directorul Centrului Cultural al Americii Latine din Iasi care aproape ca a plins cind a pierdut favorita sa, Argentina: "Nu mi-a venit sa cred. In preliminarii Argentina a fost prima, la distanta foarte mare de punctaj de celelalte echipe din grupa. Cred ca nu este drept", spune Jorge Gonzales. Crede ca esecul se datoreaza faptului ca nationala Argentinei nu a fost o echipa in adevaratul sens al cuvintului, fiind formata din "individualitati". Nu-i mai ramine decit sa sustina in continuare singura echipa sud-americana ramasa in competitie. "Brazilia va cistiga sigur campionatul" , crede Gonzales.
Nu aceasta este insa si dorinta italianului Paolo D’Aquino. Acesta marturiseste ca, alaturi de citiva italieni, s-a enervat foarte tare la meciul sustinut de echipa tarii sale cu Coreea de Sud: " Cred ca arbitrului nu i-a placut echipa Italiei. Oricum, n-a avut intentii bune", spune Paolo. Oricit de grea de acceptat este eliminarea Italiei inca din optimi, mai ales de catre echipa Coreii de Sud, Paolo crede ca si italienii sint vinovati, ratind doua ocazii de gol foarte bune. Dintre echipele care s-au calificat in sferturi, Paolo spera ca Senegalul sa plece acasa cu laurii: "Este o echipa buna si oricum m-am saturat de echipe precum Germania sau Brazilia ". (Mirela CORLATAN)

Comentarii