Sub semnul echilibrului

sâmbătă, 13 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 Sub semnul echilibrului

De doi ani, de cind Unic Piatra Neamt a revenit in prima divizie a voleiului feminin romanesc, disputele dintre echipa nemteana si Penicilina au fost echilibrate si pline de neprevazut. In campionatul trecut, ambele partide s-au incheiat dupa disputarea a cite cinci seturi, de fiecare data gazdele avind cistig de cauza. Daca Unic nu a cistigat, inca, niciodata la Iasi, elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au reusit sa mai si invinga sub Pietricica. Lucru pe care ni-l dorim si astazi, desi echipa gazda va fi o nuca tare de spart pentru iesence. Acestea din urma au in fata un program infernal, cu meciuri de campionat, in Cupa Romaniei si in Cupa Confederatiei Europene, asa ca nu le-ar strica sa puna deoparte doua puncte pentru la iarna. Victoria lejera din etapa precedenta, cu Metal 33, trebuie sa le creasca jucatoarelor noastre increderea in fortele proprii si sa le dea sperante intr-o victorie, pe deplin posibila, in meciul de astazi. Lotul nostru e complet valid, Mihaela Formagiu au demonstrat la ultimele antrenamente o pofta de joc deosebita, asa ca nu le ramine decit sa-si demonstreze pe teren clasa superioara.
In ce le priveste pe nemtence, acestea se afla pe locul al saptelea in calsament, cu doua victorii si trei infringeri la activ. Unic a jucat deja trei partide acasa, cistigind doua (3-0 cu Dacia Pitesti si Banatul Lugoj), pierzind cu 0-3 meciul cu Universitatea Bacau. In deplasare, nemtencele n-au facut mare brinza, cedind cu 1-3 la metal 33 si cu 0-3 la RATB. Fata de anul trecut, lotul echipei a fost intinerit, odata cu plecarea de la Piatra Neamt a Sanditei Pascal, Pusei Dina, Cristinei Sialomon si a Danei Cocos. Antrenorul Aurel Cazacu, ce i-a luat locul in vara lui Petrica Stancu pe banca tehnica, se bazeaza in primul rind pe talentata Mihaela Atanasoai si pe experimentata Carmen Cuejdean, care in urma cu opt-noua ani a imbracat si tricoul Penicilinei. Partida de azi va fi arbitrata de o brigada bucuresteana, compusa din Anghelus Cotoanta si Gheorghe Visan. Echipele probabile:
Penicilina: Dochia, T. Popa, Ruxandoiu, Formagiu, Dulcianu, Androhovici.
Unic: Constantinescu, Danoiu, Raita, Ivan, Cuejdeanu, Atanasoai.
Dintre celelalte meciuri de astazi, cele mai interesante par cele de la Bacau, dintre Universitatea si RATB, un meci care in urma cu doi ani decidea titlul si de la Lugoj, intre Banatul si Braiconf Braila, doua adversare directe in lupta pentru evitarea retrogradarii. In rest, Rapid e mare favorita la Galati, in disputa cu CSU, Dacia Pitesti nu poate avea probleme pe propriul teren cu Dinamo, iar Metal 33 si Universitatea Craiova promit un meci spectaculos in sala Olimpia din Capitala. (Ion TEODOR)

Comentarii