Uitati razboaiele interne!

joi, 24 august 2006, 00:15
3 MIN
 Uitati razboaiele interne!

Dupa emotiile traite aseara la meciul Stelei, astazi incercam noi palpitatii, de data aceasta pentru Rapid si Dinamo, echipe ce incearca sa intre pe tabloul principal al Cupei UEFA, dupa retururile confruntarilor cu FK Sarajevo si Beitar Ierusalim. Incepind cu ora 19,30 si pina aproape de miezul noptii vom urmari cu atentie cele doua confruntari ale echipelor romanesti, care sint condamnate sa se califice, daca doresc ca traiectoria ascendenta a fotbalului nostru de club pe firmamentul european sa continue. Din pacate, exista doua puncte comune in tentativele echipelor romanesti. Unul ar fi ca, desi considerate certe la tragerea la sorti, atit Rapid, cit si Dinamo, nu au calificarea asigurata dupa prima mansa, asa cum se astepta, apoi ambele grupari trec prin serioase crize interne, care pot impieta asupra evolutiei jucatorilor din teren
Rapid – Sarajevo (in tur, 0-1)
Giulestenii au pierdut in capitala Bosniei printr-un gol marcat in ultimul minut de Obuca, dupa ce Marius Constantin a fost eliminat pentru doua faulturi stupide. Ceea ce inseamna ca Rapid trebuie sa obtina o victorie consistenta in Giulesti, sa inscrie minimum doua goluri fara a primi vreunul. Formatia bosniaca, pregatita de Husref Musemic, este constienta ca are o valoare inferioara si, probabil, se va apara supranumeric, lucru care se potriveste de minune cu problemele de ineficacitate ale atacantilor din Giulesti. Antrenorul Razvan Lucescu il va introduce, probabil, in 11-le de start pe veteranul Viorel Moldovan, in locul australianului Griffiths, in timp ce Zicu este vizat ca titular in dauna lui Burdujan si Nae Constantin. Emil Dica va lua locul accidentatului Romeo Stancu, iar in locul lui Marius Constantin va fi translat Sapunaru (pe postul care-i convine mai mult). De asemenea, portarul Daniel Coman va fi titular, in ciuda unor probleme personale grave, mama sa suferind recent o congestie cerebrala. La Rapid, situatia este critica nu numai prin startul palid in campionat (in fond, tot atit de prost au inceput giulestenii si editia trecuta!), dar si datorita „conflictului actionarilor” Copos – Valvis, conflict care l-a adus pe presedintele Dinu Gheorghe in pragul demisiei. In celalalt membru al ecuatiei, Sarajevo a pornit „Zeiss” campionatul, obtinind patru victorii in primele etape si spera sa dea marea lovitura in Giulesti.
Totul, insa, depinde de evolutia Rapidului in faza ofensiva, daca Viorel Moldovan isi va indeplini rolul de vulpoi si daca Zicu va iesi din zodia marilor ratari.
Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Rada – Badoi, Grigore, E. Dica, Karamian – Buga, V. Moldovan, Zicu
Sarajevo: Alaim – Maksumic, Trivunovic, Muharemovic, Mackic, Zukic – Ihtijarevic, Bucan, Duro, Hadzic – Obuca.
Arbitru: Joel Van der Velde (Belgia).
Beitar Ierusalim – Dinamo (in tur, 0-1)
Victoria „ciinilor rosii” a fost extrem de subtire si chiar norocoasa, avind in vedere excelentul joc ofensiv al elevilor lui Osvaldo Ardiles in „Groapa”, disputat pe o vreme curat… „ciineasca”. Dinamo are, totusi avantaj pentru meciul retur, intrucit nu se disputa in Israel, ci la Sofia, oras mai aproape de Bucuresti decit de Ierusalim. Dinamovistii au un moral ridicat, dupa victoria eclatanta in fata Politehnicii Timisoara, dar, spre deosebire de Rapid, se confrunta cu un alt conflict, „razboiul atacantilor”. Dupa fronda lui Claudiu Niculescu, a aparut cea a lui Ganea si „inflexibilul” Rednic a hotarit sa inceapa meciul de astazi cu „Ganezul” in dauna lui Claudiu. O alta dilema a antrenorului este a fundasului central dreapta, post pe care titular obisnuit este Moti, Rednic fiind tentat sa mearga in continuare pe Lucian Goian, care a jucat bine in partida cu banatenii.
Beitar: Korenfine – Omri, Ben Yosef, Gershon, Gafni – Boateng – Alberman, Fernandez, Zandberg – Joseano, Ben Shushan.
Dinamo: Matache – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – C. Munteanu, Margaritescu, Cristea, Tames – Danciulescu, Ganea.
Arbitru: Johny van Eecke (Belgia)

Comentarii