Un egal cu iz de infringere

duminică, 23 mai 1999, 23:00
3 MIN
 Un egal cu iz de infringere

Mai putin de un minut de joc si egalitate la 23, asa arata simbata tabela de marcaj la intilnirea Poli Mecon – CSU Galati. Gazdele aveau atacul si o aparitie surprinzatoare a lui Aanicai in centrul apararii adverse, pe semicerc, avea sa aduca echipa ieseana in avantaj, lucru care parea decisiv. Insa, galatenii au mingea, pleaca pe un atac de 12 secunde, intrerupt de un fluier din tribune. Obisnuitele parlamentari in astfel de situatii se termina cu verdictul arbitrilor: CSU Galati mai are la dispozitie sapte secunde sa egaleze. Gazdele se aseaza pe pozitii, la fel si oaspetii, si incredibilul se produce: Preda trimite o bolta in semicercul iesean, Milea se desprinde de marcajul lui Adam, pluteste in aer la trei metri de poarta, si deviaza usor traiectoria mingii in fata unui Pralea inmarmurit. Egalitate, fluier final, si Politehnica Mecon termina al doilea sezon consecutiv in care nu a invins echipa galateana. Acesta a fost finalul unei partide care s-a vrut a fi o despartire fericita a handbalistilor de proprii suporteri, si a lui Marius Ciocoiu de echipa la care a cunoscut consacrarea. Totul a iesit insa pe dos: echipa a facut un egal cit o infringere, iar Ciocoiu a ratat festivitatea de retragere preconizata din cauza lipsei de intelegere a patronilor firmei unde lucreaza.
Partida in sine a fost una dintre doua echipe tinere, pentru care ambitia obtinerii unui succes trebuia sa invinga lipsa unei alte motivatii ce tinea de clasament. A rezultat insa un joc incilcit, plin de greseli tehnice si de regulament, cu rasturnari de scor de ambele parti. Gazdele au condus ostilitatile mult timp (mai ales in repriza secunda), avind chiar si avans de trei goluri: 18-15 (’42). Insa, ratarile din situatii clare, greselile individuale, n-au putut fi contrate de paradele exceptionale ale portarului Pralea (cel mai bun jucator de pe teren, chiar daca are partea lui de vina la stabilirea rezultatului final), astfel ca galatenii au revenit de fiecare data. "Am pierdut un punct pe seama ineficientei interilor, in special a lui Pascutoi, dar si pe neatentia din final." – declara la final antrenorul Tiberiu Daian. De partea cealalta, antrenorul oaspetilor considera rezultatul final ca echitabil, fiind insa nemultumit de greselile elevilor sai. Oficialul galatean a mai adaugat ca si-a dorit victoria la Iasi pentru indeplinirea obiectivului fixat (locurile 1-4) si nicidecum pentru a incerca sa mai prinda locul doi. Mirajul locului secund a prins contur in ultimul timp prin posibilitate jucarii unui baraj intre echipele clasate pe "2" in seriile diviziei A, in eventualitatea in care Tractorul Brasov ar renunta la prezenta in prima divizie. "Se pare ca Inspet Ploiesti a aflat mai devreme de acest lucru, dovada fiind victoria obtinuta etapa trecuta la Galati si zbaterile din ultimul timp." – a mai spus antrenorul galatean.
Au evoluat: Politehnica Mecon – Pralea, Agrigoroaie, Timofte (4 goluri), Pascutoi (2), Massari (5), Halauca (2), Adam (6 – 5 din 7 m), Aanicai (5), Ruginosu, Leuciuc si Hutanu; CSU Galati – Emancipatu, Ciubotaru, Milea (6), Apetrachioaie, Burhuc, Preda (6 – 2), Gagu (6 – 1), Mocanu (4), Cosnita (1), Manea (1).
In ultima etapa, programata simbata viitoare, Poli Mecon va intilni Petrolul Teleajen la Ploiesti. (Lucian MINUT)

Comentarii