Visul bacauancelor s-a destramat

joi, 25 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Visul bacauancelor s-a destramat

Romanul traieste tot timpul cu speranta in suflet, lucru care a fost miercuri valabil, mai mult ca oricind, pentru voleibalistele de la Universitatea Amici Bacau, aflate in pragul unei mari performante, calificarea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Pentru ca visul sa devina realitate era nevoie ca studentele sa invinga cu 3-0 pe campioana Spaniei, Marichal Tenerife. Din nefericire, desi in primul set au jucat de la egal la egal cu componentele sextetului iberic, n-a fost ziua fetelor lui Florin Grapa, care au cedat cu 0-3 (-22, -19, -15), spre marea dezamagire a propriilor suporteri. Momentul psihologic al actului intii s-a consumat la scorul 21-22 cind, pe atacul nostru, cubaneza Magaly Carvajal a reusit un blocaj inspirat si apoi tot ea a dus scorul la 21-24. Setul avea sa se incheie cu 22-25, oaspetele fructificind din plin avantajul moral dat de punctele cucerite anterior. Constiente ca de calificare nu mai putea fi vorba, bacauancele nu au cedat imediat, reusind sa conduca pina la mijlocul setului secund pentru ca apoi sa se tina scai de adversare ,cit sa se iregistreze 17-17. Cu Carvajal si Monique Ashley Adams dezlantuite, Marichal a apasat cu nadejde pe accelerator si a reusit din nou sa se impuna, de aceasta data cu 25-19. In pofida avansului luat in debutul actului al treilea de bacauance, 4-1, setul avea sa fie la discretia hispanicelor, mai ales in a doua sa parte. Adams a fructificat toate baloanele cu care a fost servita la fileu si a pus capat unui meci in care studentele au vrut mult dar au reusit mai putin. Alexe, Pachitriu, Schragner si colegele lor nu pot fi considerate vinovate ca nu si-au dorit victoria. Miercuri, atit s-a putut. "Daca ne uitam la acest meci diferenta dintre cele doua echipe poate fi considerata mare. Eu refuz sa concep acest lucru. Am facut pina acum meciuri bune atit acasa cit si in deplasare, probabil ca in anumite conditii alta ar fi fost situatia. Tenerife este cea mai buna echipa din grupa iar noi n-am avut taria sa indraznim mai mult", a declarat antrenorul Florin Grapa la sfirsitul meciului.
In celalalt meci din grupa, echipa italiana Volley Modena a intrecut cu 3-1 campioana Germaniei, Schweriner SC. In urma acestor rezultate, Volley Modena s-a clasat pe primul loc in grupa, cu 12 puncte, urmata de Tenerife, cu 11, Schweriner, cu 8 si Universitatea Amici Bacau, cu 7 puncte.
Intr-un meci din grupa A a Ligii Campionilor la volei feminin, Rapid Bucuresti a pierdut in deplasare cu 3-1 (16, 10, -21, 15) in fata echipei turce Günes Vakifbank Istanbul. In celalalt meci, Uralocika Ekaterinburg (Rusia) a dispus de echipa croata Zok Rijeca cu 3-0. Uralocika a terminat pe primul loc in clasament, cu 12 puncte, urmata de Günes Vakifbank, cu 10, Zok Rijeka, cu 8 si Rapid, cu numai sase puncte, fara nici o victorie la activ. In sferturile de finala s-au calificat echipele Volley Modena, Caposud Reggio Calabria (Italia), Günes Vakifbank Istanbul, Eczacibasi Istanbul (Turcia), Uralocika Ekaterinburg (Rusia), Marichal Tenerife (Spania), USC Münster (Germania) si RC Cannes (Franta). (Marius AMBROZIE, Ion C.)

Comentarii