Zodie favorabila pentru Iasi

marți, 07 mai 2002, 23:00
2 MIN
 Zodie favorabila pentru Iasi

Tihnite sarbatori a avut fotbalul iesean! In preziua Invierii, Poli a trecut de Aerostar iar golul lui Manole (jucator imprumutat de Poli la Telecom) inscris in poarta lui Nunweiller a mai pus doua puncte intre gruparea din Copou si rivala din Vaslui. De fapt, fosta rivala, pentru ca de acum soarta promovarii pare a fi clara. Si asta nu numai datorita faptului ca trupa Sportului s-a imprastiat in patru zari (la meciul de vinerea trecuta au facut deplasarea la Iasi doar 13 jucatori!) ci si realitatii matematice.
Liderul are sase puncte avans, avantajul unor rezultate directe superioare si un program de final ce cuprinde 4 meciuri in Iasi (incluzind aici si "deplasarea" la Telecom) si doar doua deplasari. Chiar daca, teoretic vorbind, Vasluiul obtine 18 puncte in ultimele 6 etape, Poli are nevoie doar de a cistiga meciurile disputate in propriul oras si cistiga seria.
Daca "telefonistii" trebuie doar sa invinga acasa pentru a ramine in zona "calduta", orizonturi roz se vad din curtea celor de la RATC CFR, care confirma anticiparile noastre de saptamina trecuta, atunci cind am spus ca infringerea in fata Telecomului nu inseamna automat retrogradarea. "Transportatorii" au mari sanse de a-si conserva pozitia in esalonul trei in urma victoriei de la Radauti (care i-a si aruncat in afara locurilor retrogradante), exemplu concludent al faptului ca totul este posibil. Cu un pasiv de 11 puncte la "adevar" si un program accesibil in continuare, RATC poate profita de degringolada de la Falticeni (-12 la adevar), Zemes (-13) sau Radauti (-11) si ramine deasupra acestor grupari (chiar daca acum RATC este trecuta in clasament sub Bucovina Radauti, datorita golaverajului, la finele sezonului departajarea se face tinind cont de rezultatele directe, favorabile iesenilor). In hora retrogradarii poate intra lejer si tandemul lui "-9" (CFR Pascani si Ceahlaul II), emotiile raminind si pe la Crucea sau Birlad, care au doua puncte in plus.
Una peste alta, dupa chinuri lungi, Iasul fotbalistic este la un pas de a-si atinge scopul: promovarea lui Poli si mentinerea celorlalte doua echipe locale in esalonul trei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii