Astra merge mai departe

vineri, 24 iulie 2015, 01:42
4 MIN
 Astra merge mai departe

Giurgiuvenii au trăit periculos finalul partidei cu Inverness, dar s-au calificat în turul III preliminar al Ligii Europa. FC Botoşani s-a eliminat mai mult singură

 
 
* FC Botoşani – Legia Varşovia 0-3 (0-1) în tur, 0-1
 
Botoşani: Iliev – Patache (’33 – Martinus), Cordoş(’46-Vaşvari), Plămadă, Acsinte – Costin (’74 – Robertson), Cucu – Brata, Croitoru, Dimitrov – Hadnagy. Antrenor: Leo Grozavu.
Legia: Kuciak – Broz (’71 – Prijovic), Rzezniczak, Pazdan, Brzyski (’46 – Zyro) – Furman, Jodlowec (’80 – Maslowski) – Guilherme, Duda, Kucharczyk – Nikolic  Antrenor: Henning Berg.
Arbitru: Alexandre Boucaut (Belgia)
Cartonaşe galbene: Cordoş, Costin
0-1, min. 6: în urma unei pase la adversar a lui Cordoş, se declanşează un contraatac fulgerător, în urma căruia Guilherme a înscris din apropiere’
0-2, min. 38: Nikolic, din penalty în urma unui fault clar comis de Acsinte asupra lui Nikolic.
0-3, min. 83: Prijovic primeşte o pasă de la adversar şi înscrie ca în curtea şcolii.
Dacă eroarea lui Cordoş a adus poate o prea rapidă deschidere a scorului pentru formaţia poloneză, fotbaliştii lui Leo Grozavu nu prea au arătat a suferi prea mult după acesta. Două şuturi semnate Costin şi Hadnagy au greşit de puţin ţinta, o bună lovitură liberă pentru Marius Croitoru l-a pus la treabă pe Kuciak, totul părea a dovedi că formaţia botoşeneană are capacitatea de a întoarce rezultatul şi golul din min. 6 a fost doar o eroare nefericită. Mai ales că Legia dădea semne că se preocupă de apărare. Însă, dacă Legia a arătat a echipă mare la Botoşani, înseamnă că apărătorii gazdă au făcut-o mare. În frunte, catastrofa Cordoş care a pierdut o nouă minge uşoară, abilul Duda a ajuns în faţa lui Iliev şi a tras, inexplicabil, pe lângă poartă. Au trecut cinci minute şi Nikolic n-a putut fi oprit în careu decât prin faultul lui Acsinte şi la 2-0 jocurile au fost făcute. În fine, cea de-a patra situaţie de gol a Legiei (că altele n-au mai fost!) a avut la origine o nouă gafă a lui Cordoş, dar Guilherme a nimerit bara. Ultima fază a primei reprize a fost o cerere nejustificată de penalty semnată de Hadnagy.
În repriza secundă, tot formaţia poloneză a fost şefa pe teren, numai că elevii lui Henning Berg n-au mai fost preocupaţi să forţeze, preferând să facă presing în jumătatea gazdelor şi să ţină mingea în tiki-taka. FC Botoşani a încercat însă câte ceva, măcar pentru un gol de onoare, însă ocaziile de a construi lăsate de Legia au fost puţine, şuturile lui Martinus (’57) şi Croitoru (’72) şi capul lui Acsinte fiind singurele care merită consemnate. Şi cum se întâmplă la dezechlibre de acest gen, echipa superioară a înscris chiar şi fără să vrea morţiş.
 
 
* Astra Giugiu – Inverness FC 0-0, în tur 1-0
Astra: Lung – Queiros, Găman, Geraldo, Moraes – Seto, Bodrin (’84 – Dandea) – Enache (’80 – Florea), Teixeira, William – Budescu (’90 – Lovin). Antrenor: Marius Şumudică.
Inverness: O.Williams – Raven, Meekings, Warren, D. Williams (’78 – Foran)– Devine – Tansey, Wedderburn (’79 – Draper), Doran – Christie, Lopez. Antrenor: John Hughes.
Arbitru: Artem Kucin (Kazahstan)
Cartonaşe galbene: Lung / Raven, D.Williams, Lopez
Aproape toată prima repriză, jucătorii Astrei au jucat cu gândul în altă parte. Britanicii au stat un timp la pândă, dar văzând că până în min. 35 nu a fost nicio fază de poartă a astralilor, au îndrăznit spre finalul reprizei, când Silviu Lung s-a remarcat la “capul” lui Warren şi şutul prin suprindere al lui Christie. În repriza a doua, giurgiuvenii au presat mai mult, au obţinut multe cornere, iar Budescu a şutat de două ori periculos la poarta lui Williams. Însă Budescu nu s-a acomodat pe deplin cu Teixeira, iar William de Amorim a fost “mână moartă”, astfel încât rezultatul a rămas în suspensie până aproape de final. Momentele dificile la poarta lui Lung au fost semnate de Doran şi Christie. În finalul partidei, Budescu a tratat superficial două faze de poartă, iar meciul s-a încheiat fără gol, dar cu calificarea Astrei.
 
 

Comentarii