Au fost lupte grele

luni, 26 septembrie 2016, 01:43
3 MIN
 Au fost lupte grele

 

Politehnica Iaşi – CSM Olimpia Bucureşti 34-21 (17-14), în etapa a II-a a Cupei Regelui la rugby
 
 
Cupa Regelui, a treia competiţie rugbistică a României, numită astfel deoarece beneficiază de patronajul Casei Regale, a ajuns la etapa a II-a în care au debutat şi rugbiştii pregătiţi de George Sava, Ioan Iftode şi Cosmin Raţiu. Ca şi în turul Superligii primul meci de pe stadionul Tepro a fost cu echipa CSM Olimpia Bucureşti (de altfel, ieşenii vor primi exact aceleaşi adversare şi se vor deplasa pe aceleaşi terenuri!). Un adversar care s-a arătat mai hotărât în acest meci decât în partida din Superligă, câştigată cu 39-19, după o primă repriză de vis a ieşenilor. De data aceasta, echipa antrenată de Daniel Neaga şi Dragoş Niculae au gestionat altfel partida cu ieşenii, mizând pe înaintare şi aglomerând jocul ştiind, bineînţeles, că grămada lor este substanţial mai grea decât a Iaşului. Oricum, nu a fost în niciun fel galopul de sănătate care se întrevedea în min. 7, când Alex Văman înscria primul eseu iar “vecinul” Plai transforma. Însă gazdele nu prea au avut şanse de a se apropia de terenul de ţintă advers, iar bucureştenii au profitat. Din contră ei s-au apropiat datorită “piciorului” sud-africanului Cornelius Faasen, un transformer la fel de bun ca şi Daniel al nostru, ducând în minutele 11 şi 28 scorul la 7-6. Dar coşmarul nu s-a oprit aici, Jack Cobden a culcat balonul în min. 31 (7-11), iar eliminarea temporară a fundaşului Petre Niacşu nu a ajutat prea mult. Duelul uverturilor a continuat prin penalitatea lui Plai (’34) şi dropgolul lui Faasen (’37). Însă în ultimul minut al reprizei, Daniel Plai s-a dovedit a fi un pasator la fel de bun ca şi transformer, iar aripa Claudiu Mihai a reuşit eseul, transformat, bineînţeles de Pai.
Cu 17-14 la pauză, ieşenii nu-şi imaginau golgota de după pauză. Însă George Sava a umblat serios la grămadă, schimbând ambii pilieri şi acest lucru s-a simţit în fazele de apărare care au urmat, oaspeţii jucând minute bune în apropierea terenului de ţintă ieşean. În plus, Cosmin Raţiu a reuşit să prindă mai multe baloane din margini faţă de prima repriză. Au fost patru-cinci ocazii în care CSM ar fi putut înscrie eseuri, dar greşelile defensive au lipsit practic din “arsenalul” ieşenilor. După acest asalt, Politehnica a început să prindă viaţă din nou: Plai a surprins plăcut în min. 45, când a decis să trimită mingea (cu succes) de la centru, “la beţe”, apoi linia de treisferturi (compartimentul în care Iaşul a fost net superior adversarlor şi- făcut datoria. Eseu marcat de Prins (’52), transformat. Orghianu a văzut cartonaşul galben (’69) şi CSM s-a apropiat ameninţător (’73) prin eseul lui Muna, transformat de Faasen. Minutele de apărare eroică de la începutul reprizei s-au reeditat pe final, dar ultimul cuvânt l-a avut tot “trois-quarts” de la Iaşi, Tei Semisi plonjând cu atâta sete în terenul de ţintă, încât s-a accidentat! Eseul a fost cam lateral, dar în niciun caz asta era o problemă pentru jucătorul desemnat al meciului, Daniel Plai. A fost eseul care a adus Iaşului punctul bonus, într-o partidă hotărât mai grea decât arată această diferenţă de 13 puncte. Antrenorii ieşeni au folosit următorii jucători: Dorogan, Butnariu, Sasu – Toader, Raţiu – N.Moa, Wellie, Pîslaru – Vaman, Plai – Mihai, Taljaard, Semisi, Prins – Bezuidenhout. / Orghianu, Chiriac, Balan,  Călugăreanu, Niţă, Rusu, Văcaru.

Celelalte rezultate ale etapei a II-a: Timişoara Saracens – CSU Cluj 69-7; Steaua – Dinamo 27-11. Ştiinţa Baia Mare a stat. Etapa viitoare (1 octombrie, ora 11:00): Dinamo – Poli Iaşi, CSU Cluj – Steaua, Ştiinţa Baia Mare – Timişoara Saracens. CSM Olimpia stă.  

 

 

Comentarii