Aventură în Kazahstan: FK Aktobe – Steaua Bucureşti

miercuri, 30 iulie 2014, 01:43
3 MIN
 Aventură în Kazahstan: FK Aktobe – Steaua Bucureşti

Partidă din prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor, partidă transmisă în direct de DigiSport 1, de la ora 18:00

 
Campioana României, Steaua, trece printr-o aventură inedită. Echipa bucureşteană va deveni prima din România care va întălni într-o competiţie europeană o formaţie din Kazahstan, după o călătorie cu avionul obositoare, ba chiar cu emoţii, mai ales prin spaţiul aerian ucrainean. Pentru că, fotbalistic, Kazahstanul este membru UEFA, aparţine Europei, dar geografic este în Asia Centrală. Steaua joacă astăzi în îndepărtatul Aktobe, în faţa unei formaţii care a reuşit o calificare onorantă (pentru ea) în faţa echipei georgiene Dinamo Tbilisi.
La început de sezon, toată lumea este de acord că Steaua rămâne o formaţie încă redutabilă pe plan naţional, însă jocul ei este departe de ceea ce a arătat în mandatul precedent al lui Laurenţiu Reghcampf. Nu noul antrenor, Costel Gîlcă, debutant pe prima scenă românească, este de vină, ci starea lotului, serios slăbit din ordinul patronului care a înlocuit în topul dorinţelor performanţa cu banii. Calificarea în turul III s-a obţinut anevoios în faţa norvegienilor din Drammen, iar testele de acasă cu Rapid sunt total needificatoare. Înainte de meciul din Kazahstan, apărarea suferă cel mai tare: Gardoş este în continuare "pe bară" şi nici Varela nu este cert pentru Aktobe, din cauza unei răceli puternice. Soluţia ar fi fie o improvizaţie, fie aruncarea unui "mânz" în luptă, riscantă în ambele variante.
Cert este că confruntările steliştilor cu Aktobe se anunţă mai dificile decât cele cu norvegienii. Echipa care conduce campionatul Kazahstanului, antrenată de Vladimir Gazzaev, are o apărare solidă şi pe partea ofensivă trei jucători brazilieni (dintre care unul, Pizzelli este naturalizat pentru Armenia) şi un vârt puternic din Ucraina, Antonov. Formaţia kazahă a realizat un rezultat nesatisfăcător în ultima etapă de campionat, 1-1, cu o formaţie codaşă, Irtîş Pavlodar, dar numai pentru că şi-a odihnit câţiva titulari.
În fine, să nu uităm că meciul de astăzi are importanţă mare, nu numai pentru Steaua, ci şi pentru România, care are şanse mari de a-şi mări numărul de echipe în Cupele Europene, lucru valabil şi pentru cele trei echipe care vor evolua, mâine, în Liga Europa.
 
 
Ce spun antrenorii
Constantin Gîlcă (Steaua): "Aktobe este un adversar puternic, are în atac jucători buni precum Pizzelli şi Neco. Îmi doresc să facem un meci bun şi, dacă totul merge bine, să câştigăm. Varela este în lot. Terenul nu arată tocmai bine, dar asta nu ne va împiedica să jucăm bine. Aktobe a trecut de Dinamo Tbilisi şi asta spune multe, vom trata adversarul cu toată seriozitatea. Nu ştiu dacă Aktobe va face un joc defensiv sau nu, vom vedea. Nu cred că se poate face o comparaţie între Aktobe şi Strømgodset, este cu totul altceva, sunt meciuri diferite".
Vladimir Gazzaev (Aktobe): "Suntem pregătiţi pentru două meciuri complexe cu Steaua, o echipă foarte bună, de nivel ridicat, care are destui jucători puternici şi rapizi, mai ales în ofensivă. Vom face tot posibilul ca la finalul celor două manşe să stăm mai bine decât adversarul. Am strâns suficiente informaţii despre echipa română, plus că am vizionat înregistrarea ultimelor meciuri ale Stelei. Se va vedea la final cine va merge mai departeCred că avem o şansă să mergem mai departe. Steaua este o echipă echilibrată în toate liniile, dispune de jucători talentaţi şi rapizi, i-aş numi aici pe Tănase, Popa, Chipciu. Jucătorii mei vor da totul pentru a scoate un rezultat pozitiv pe teren propriu".
 
Formaţiile probabile
 
Aktobe: Sidelnikov – Miroşnicenko, Arzumanian, Muldarov, Mineiro – Korobkin, Ţarikaev – Neco, Pizzelli, Hairulin – Antonov. Antrenor: Vladimir Gazzaev.
Steaua: Arlauskis -Rîpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Sînmărtean  – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu. Antrenor: Constantin Gîlcă
Arbitru: Husseyin Gocek (Turcia)

Comentarii